Dragos Paul Aligica: Dragi intelectuali ai progresului, ILD sunt suspendati de pe Facebook. E bine acum?

Print Friendly, PDF & Email

Sunteti multumiti acum, dragi agenti intelectuali ai progresului, activi in acest spatiu? Aia trei baieti part-time de la ILD care va stateau in gat reprezentand alfa si omega universului vostru polemic si un pericol mortal pentru intreg viitorul planetei de limba si civilizatie romana sunt suspendati si eliminati de aici. E bine acum? E progres? Simtiti satisfactia intelectuala pentru triumful argumentelor si ideilor voastre? Sunteti intelectuali, nu? Triumful gandirii…Asta ati dorit, nu? Iata: s-a implinit.

Ce urmeaza? Cand va veti simti amenintati de prezenta lor pe Internet in general, in spatiul virtual, ce veti face? Acelasi lucru, nu?! Aceasi atitudine. Afara cu ei de pe internet. Si mai departe? Mai apoi, cand prezenta lor fizica in lumea reala va deveni un inconvenient obsesiilor voastre ideologice si maniilor voastre induse mediatic, veti merge pana la capat cu logica si spiritul ce va anima acum? Gulag, nu? Logic.

Desigur. Neputinta polemica si impotenta intelectuala, intoleranta si autoritarianismul mascat sub foliaj retoric sunt doar simptome a ceva mai grav, mai profund, in adanc…

Dragii nostri, ganditi-va doar la asta. Sub regimul vostru ideologic si cu standardele de cenzura si autocenzura pe care le sustineti azi, Mihai Eminescu nu numai ca ar avea contul blocat dar nu ar putea pur si simplu exista ca publicist in brava asta lumea a voastra. La fel Caragiale. Si cu asta am incheiat cu Romania. La fel, in publicistica anglo-americana, H. L. Mencken, considerat cel mai mare acolo, la fel marele, formidabilul Karl Kraus in publicistica de limba germana, la fel pleiada de mari gazetari si comentatori care au dat glorie presei franceze in cea de a Treia Republica….

Dar ce va spunem noi astea voua… Ce legatura aveti voi cu traditia, istoria si standardele libertatii expresiei ale civilizatiei europene si occidentale? Ce reprezinta pentru voi istoria si cultura romanilor, in afara de poligon de aplicare a sabloanelor si schemelor voastre mentale juvenile si vindicative? Ce va pasa voua in prezenteismul vostru montat mediatic si ideologic?!

In fine, felicitari! Ati reusit, mai. Ati realizat. Se numeste TRIUMFUL IDEEII, TRIUMFUL AGRUMENTULUI, TRIUMFUL GANDIRII CRITICE. Nu-i asa?! Sper sa fiti multumiti acum…

Dragos Paul Aligica

3 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Dragi intelectuali ai progresului, ILD sunt suspendati de pe Facebook. E bine acum?

 1. Iata un exemplu, Dumitru Cornel Vilcu, lector la UBB, activist si ntelectual al progresului inapoi in ceausism, propagator al mesajului celor de la Hamas, vrea ca ILD sa fie interzis prin lege. Adica sa vina politia, sa vina mascatii, sa confiste calculatoarele, sa stearga ILD de pe internet si sa se asigure ca nimeni de aici nu va mai scrie. Cum s-ar face asta fara cel putin un arest la domiciliu fara internet, nu vad.

  Genul asta de personaje predau si formeaza tineri in universitatile din Romania.
  Mitica e si un apropiat al dughinistilor de la criticatac, uselistilor de la activewatch si militiaspirituala, si al Alinei Mungiu Pippidi, crucisatoarea sotzietatzii tzivile in Romania.

  mai multe detaii despre Mitica: http://inliniedreapta.net/dumi.....ru-mitica/

 2. Intelectualii progresului se bucura.

  Adevarul e ca imi amintesc ca am facut cateva comentarii pe Fb despre Balogh in ultimii ani, dar nici unul nu a avut tonul incrancenat, fanatismul sau ura (pe care tocmai el mi-o atribuie; eu am fost ironic, cel mult nepoliticos) pe care le-a tot investit in zecile de postari despre ILD. Ca sa nu mai spun nimic de minciuni. De parca nu as avea lucruri mai bune de facut decat sa il urasc Balogh…


  Balogh ca Balogh, dar Tilica ce-o avea?

 3. Zicea William Blake mai demult: „A truth that’s told with bad intent beats all the lies you can invent”.

  Paul n-a descoperit chestia asta pana acum. Nici el si nici onorata audienta ce ii urmareste postarile, habar nu au de chestia asta. Insa bine ca toti vor sa faca legi. Sa repare planeta, galaxia, sa contribuie neaparat la disparitia raului din lume, din Univers.

  Cine sunt ei? Cum au ajuns acest bugetari din tata in fiu, obisnuiti sa aiba controlul mai presus de orice, sa isi dea cu parerea pe acest subiect? Cine sunt ei? Ce ar face ei daca maine ar trebui sa se apuce de altceva? Se pricep si la alte lucruri? Nope, doar „bune practici”. Si sa spuna ei cine este fascist si cine nu. Toata viata lor au baltit intr-o autosuficienta foarte binevoitoare, politicoasa, si onorabila. Pensie buna, salariul de la fundatie, job garantat. Note bune la scoala, de parca examenul copiat pe Tratatul de la Daytona le-ar asigura cumva intelegerea pe un subiect. De parca un conspect facut din Miroiu, ce la randul ei l-a copiat cu laba gastii de altundeva, le-ar deschide calea catre Cunoastere. Un examen, un master si o diploma pe perete sunt suficiente, dupa aceea cariera le e aranjata. Absolut toti sunt experti in „policy-uri”. Dau sfaturi, interpreteaza legi. Prind granturi cu circuit inchis..

  Unii tin si discursuri inflacarate in Parlamentul European si apoi propun niste legi. Cum ar fi tonele de maculatura votate in fiecare an pe tot felul de curburi ale castravetelui, cat sa fie nivelul subventiei sau cotele de lapte, sau impotriva gazelor de sist, respectiv fake news, votate cu doua maini de alte gaste la fel de progresiste, neveste si ele de granguri comunistoizi, adapate toata viata iarasi de la fonduri de stat. Ce sa-i explici lui Gabi Cretu de libertatea de exprimare. Ea stie ca suntem „fascisti”. I-a zis Cristina Anghel, in audieri acum 2 ani.

  Cum sa le zici despre principiile de baza ale civilizatiei europene. Cu imbecilitatea ce caracterizeaza absolut orice progresist, juristii lor cu un IQ la temperatura camerei echivaleaza instigarea la omor cu „dreapta”. Preiau pe nemestecate o hotarare a CEDO prin care libertatea de exprimare are limite (paradoxal, de Chomsky se pare ca nu au auzit), si aplica o abordare de tip ghilotină în cazurile care se referă la negarea Holocaustului. Adica pe cazurile decretate de ei ca fiind „alt-right”. Doar se stie ca alt-right sunt extremisti, si raspandesc un discurs al urii. Nu au ce cauta pe internet. Ca apoi sa transfere lucrul asta pe spinarea oricui spune ca civilizatia europeana are la baza crestinismul. Ca de aia blasfemia nu e in penal.

  Cine stabileste cine e „alt right”? Tot ei. Cine stabileste cine trebuie sa dispara de pe net? Numai progresistii. Poporul e vulnerabil in fata „fake news”, trebuie protejat. Nu cumva sa afle ca niste „refugiati” au agresat si violat de revelion 1400 de femei. Sa se afle dupa 3 luni, ca au violat doar 400. Nu cumva sa se afle de reteaua de pedofilie din Rotherham . Ar instiga la ura. Trebuie eliminat. Cine stabileste ce trebuie eliminat? Reteaua de oengisti ce au trait toata viata lor pe bani de la stat. Fact-checkers-ii care ziceau anul trecut ca alegatiile lui Trump despre Hillary si uraniu sunt fake. Sau care nu erau in stare sa ofere un exemplu cand ii intrebai unde mai exact erau stiri false pe ILD, cand a fost vorba sa faca o extensie pentru Chrome si sa trimita lista cu site-uri, Bine, intre timp au corectat..

  Absolut nici unul din ei nu stie de scrisoarea lui Jefferson catre John Norvell, din 14 June 1807,
  cand zicea ca ‘the man who never looks into a newspaper is better informed than he who reads them; inasmuch as he who knows nothing is nearer to truth than he whose mind is filled with falsehoods & errors. He who reads nothing will still learn the great facts, and the details are all false”. Ei nu inteleg nici de ce tinea Jefferson atat de mult la libera exprimare incat sa o puna in primul amendament. De ce dreptul de a purta arme e imediat dupa, in al doilea. Libertate de constiinta? Proba veritatii? Nu exista asa ceva. Ei nu au constiinta, de unde sa stie. De unde sa aiba. Daca ar avea, si-ar cere scuze pentru acuzatiile false, pentru toate minciunile si idioteniile raspandite de ei in toti acesti ani. Si oricum absolut totul e relativ. Mai ales cand e vorba de morala. Insa nu, merg toti inainte, mai zice unul ca suntem fascisti, mai zice ca ati citat din Breitbart, ca sunteti Trumpisti (desi in campanie n-am vazut ca cineva din ILD sa fi tinut cu Trump – cu exceptia mea, absolut toata lumea era cu Cruz, Vlazii m-au si scos de la friends din cauza asta, in fine, detalii, n-au timp nici Balogh si nici Comper sa se uite la fineturi, au ei altele mai importante de facut). Importanta pentru ei este eticheta pusa tot de ei acum cativa ani, si atat. Doar s-a stabilit ca discriminam, si raspandim un ‘discurs al urii’, nu?

  Un test de inteligenta ar stabili imediat care e nivelul lor pe absolut orice subiect, in absolut orice afirmatie. I-ar aduce instant cu picioarele pe pamant, s-ar vedea care le sunt capacitatile in orice. Insa are vrunul curaj sa-l faca? Nope, n-o sa vedeti niciodata vrun idiot care sa recunoasca ca a gresit cu ceva, ca poate ar trebui sa mai indrepte niste lucruri. Sa aiba vro indoiala in capacitatea lui de a discerne, de a urmari faptele, rationamentele citite undeva. S-au facut teste de inteligenta prin vest, cand se mirau unii de ce facultatile de sociologie ajung inevitabil sa fie populate de imbecili intoleranti, in exclusivitate progresisti,, absolut toti s-au lamurit foarte repede de ce nu trebuie in nici macar in vis sa maipomeneasca de asa ceva.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.