Dragos Paul Aligica: Enormitatea listei de persoane cu “Rol Determinant în Victoria Revoluţiei”

Print Friendly, PDF & Email

Abia acum am sesizat enormitatea prezidentiala cu premierea si bonificarea financiara a unei liste de persoane cu “Rol Determinant în Victoria Revoluţiei”.

Este un adevarat scandal national. Este o asa insulta, bataie de joc, sfidare ca nici nu stii de unde sa mai incepi ca sa explici ce nu e in regula cu acest demers. Nu ma mira insa ca d-l Iohannis se preteaza, se expune, se ilustreaza in acest fel. Asa cum m-am explicat in alte randuri, am convingerea ca mecanismele sale psiho-sociale functioneaza pe coordonate usor diferite de cele modale, in care operam noi.

Ce ma mira insa este d-l Berceanu. Pe care nu stiu din ce cauza, il credeam mai abil. Nu pot sa-l inteleg. Poate ca ai facut ce ai facut atunci si ai avut un rol meritoriu. Dar, omule, 20 si ceva de ani ai beneficiat: politic, ca status social, financiar, ca recunoastere publica. Ai luat, si ai luat, si ai luat de la societate si ai tot luat. Ai ajuns unul din marii magnati ai potentati ai tarii. Gata: suntem chit. Orice ai fi facut ai fost recompensat inmiit. Ce iti mai trebuia suma aia -pastrand proportiile- derizorie? Ce iti mai trebuia bucata aia de hartie sau tinicheaua aia? Ce iti trebuia numele pus pe lista la pozitia 146?

Decenii ai fost in prim plan, la masa deciziei si ai luat de la societate si ai tot luat, la masa fiind, acolo. Nu ai dat nimic in schimb. Nu exista biblioteca Berceanu, nu exista spital privat non-profit Berceanu, nu exista centru de cercetare sau catedra sau scoala finantata din surplusul d-lui Berceanu si al familei sale de noi imbogatiti post-revolutionari. NU exista nimic – din ce stiu si din vremea in care era implicat in politica- care sa arate un efort de constructie sociala, institutionala, intelectuala, culturala, educationala sau chiar si politica cu marca Berceanu. Nici chiar politic: partidul la care a trudit d-lui sa-l dea tarii nu mai exista. S-a autodizolvat oportunist si las in alta masa de oportunisti si panglicari politici.

Si atunci despre ce vorbim aici? Ce mai vor oamenii astia de la noi si de la viata?! Cu ce am gresit noi domnilor Iohannis si Berceanu ca sa meritam asta?!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.