Dragos Paul Aligica – G.M Tamas are cuvantul: campania anticoruptie, un triumf al luptei de clasa

1

Cand Dumnezeu vrea sa iti vezi toate profetiile implinite.

Sa o repetam, dupa ce in trecut am intrat in polemici dure pe tema asta: Nici macar de stanga nu ii poti numi pe acesti intelectuali exhibitionisti precum G. M. Tamas, Slavoj Zizek ejusdem farinae. Ca si in cazul purtatorilor corectitudinii politice, cu oamenii astia NU se poate dezbate. Nu pentru ca ar fi de stanga. Nici macar nu poti spune ca logica e problema lor. Pana la logica, factologia pura e problema lor reala. Ei au o problema cu perceptia realitatii inconjuratoare.

Iata exemplu, pe un caz cunoscut tuturor cititorilor romani si care nu mai are nevoie de elaborare: protestele recente. Asadar, marele intelectual, ganditor si analist international-radical-stangist, G. M Tamas are cuvantul:

Reporter: Mass media internationala saluta si admira protestele masive din Romania ca un triumf al democratiei. Sunteti de acord cu aceasta apreciere?

G.M. Tamas: Nu sunt de acord deloc. Coruptia e endemica si imensa dar campania anticoruptie sustinuta de o parte a aparatului de stat neales, de la procurori la servicii secrete, actioneaza in moduri arbitrare… Dar asta nu e nimic [E mai grav]. Protestatarii sunt plini e dispretul liberal specific clasei de mijloc fata de saracii ce sunt priviti ca electorat al partidului de guvernare, PSD, considerat imbatranit, decrepit si barbar….De asemnea e conflictul dintre „avansata” Transilvanie si „primitivele” Moldova si Valahia etc. ….Nu, nu e un triumf al democratiei, e un triumf al luptei de clasa de sus in jos si o lupta intre clanuri politice ….”

QED. Ca sa vedeti: Lupta de clasa. Conflictul intre regiuni. Lupta intre clanuri. Asta fac romanii in piete, daca nu stiati, conform ganditorului radical international-stangist Tamas.

Nu imi cereti sa polemizez sau iau in seama serios asa ceva. La asa ceva, cu asa ceva, nu se poate polemiza. Ii poti poate ironiza. Dar si aia e o ironie amara.

PRELUAT DIN   Facebook

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here