Dragos Paul Aligica: In acest moment legitimitatea actualei puteri devine chestionabila

Print Friendly, PDF & Email

Sunt lucruri cu care NU se glumeste. Ceea ce se intampla in Parlamentul Romaniei este extrem de grav

Este adevarat PSD si aliatul ALDE au primit constitutional un mandat de guvernare prin alegeri libere de la electoratul roman care s-a prezentat la urne. Au facut-o insa pe baza unui program de guvernare care reprezinta un contract implicit nu doar cu electoratul ce i-a sustinut ci cu intregul sistem politic romanesc.

Nimic din ceea ce au anuntat in acel contract implicit NU a sugerat insa ceva despre punerea in contrapozitie a politicii si regimului de la Bucuresti cu principalii aliati ai tarii. Adica:

(a) cu partenerii ce sunt garantii stabilitatii politice,

(b) cu partenerii ce sunt garantii securitatii nationale – adica ai sistemului ce face ca Romania sa opereze intr-o structura militara de $921 miliarde in 2017 in conditiile in care capacitatea sa individuala separata reduce la o fractie infima si insignifianta strategic in afara ORICAROR sisteme de aliante.

(c) cu partenerii ce sunt garantii sistemului economic al tarii – a 16 economie a UE si a 41 in sistemul global multilateral construit si garantat de SUA.

Sunt lucruri cu care NU se glumeste. Ceea ce se intampla in Parlamentul Romaniei este extrem de grav. In acest moment legitimitatea actualei puteri devine chestionabila. Ceea ce se intampla nu mai e un act politic orarcare eludand programul de guvernare sau contractul implicit cu societatea romaneasca, ci incepe sa sune a cu totul altceva….. In acest moment interesul national insusi a fost pus in joc si este sub asediu, de la cel mai inalt nivel al institutiilor politice ale regimului de la Bucuresti…

Dragos Paul Aligica

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.