Dragos Paul Aligica: Mai tineti minte vremea cand Patapievici administrand ICR-ul era o problema nationala?

3

Mai tineti minte vremea cand Patapievici administrand ICR-ul era o problema nationala?! Ce vremuri au fost! Où sont les neiges d’antan!? Ce agitatie, ce zbatere, ce indignare! In contrast, ce liniste bubuie azi din zone in care odinioara bubuia aceeasi calitate definitorie ca azi, dar pe sens invers pe scala fonica.

E bine sa nu uitam numele celor care cu pretentie intelectuala sau pur si simplu ambitie de marire publica au participat la acel abject si rusinos moment al vietii publice romanesti. Ne lasasera impresia ca tot ceea ce sta in calea lor pentru a cadorisi natiunea si umanitatea cu operele, gandirea si contributia lor intelectuala si literar-artistica erau prezenta in viata publica si la ICR a unui Patapievici.

Dar Patapievici nu mai e la ICR si e retras discret din viata publica de ani de zile. Vladimir Tismaneanu, altul care impiedica manifestarea plenara a aspirantilor la glorie intelectuala de la vagonul refuzatilor, asemenea. Liiceanu: scrie dn cand in cand cate un editorial. Plesu: asemenea. samd

Ce nu vedem insa este mult promisa contributie a contestatarilor lor de mai ieri. Creasera impresia ca gata, dupa ce scapa de Horia de la ICR si ceilalti incomozi, se vor pune pe treaba si isi vor da masura. Cand ce sa vezi: Zero. Zero barat. Bubuie tacerea lipsei de idei, talent si vocatie.

Sa fim sinceri: nu ne miram. Sunt doar niste paraziti pe prezenta publica si talentul altora. Ne mira insa lipsa de agitatie intru ICR. De ce?Nu le mai pasa de binele ICR si al culturii romane? Nu mai reprezinta ICR o platforma publica de status? Au renuntat la lupta pentru sinecuri? Au deja asigurate alte sinecuri? Sunt incapabili sa imagineze o agenda si platforma in absenta unor personalitati publice pe spatele carora sa se catere?!

Iata o serie de ipoteze despre niste indivizi despre care in mod normal nu ne pasa, nu exista si nu ar trebui sa pese nimanui. Altfel decat ca exponate in muzeul experientei de viata. Sectiunea facaturi umane.

PRELUAT DIN   Facebook

Print Friendly, PDF & Email

3 COMENTARII

  1. E vorba de javrele care, în teribilul an 2012, când cu suspendarea lui Băse, au dat în streche, într-un anti NATO & UE grețos.
    Căutați lista papagalului de Tilică Tănase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here