Dragos Paul Aligica: Marea demonstratie de forta a PSD a fost un fiasco. Rezultatul e invers la ceea ce s-a dorit

0

Asadar marea demonstratie de forta a fost un fiasco. A fost anuntata ca atare: demonstratie de forta. S-a terminat si rezultatul, daca e sa privim reactiile publice – si ele sunt cele care conteaza pana la urma, ele dau perceptia generala- rezultatul este asadar pe invers la ceea ce s-a dorit.

Mesajul dorit dupa aceste evenimente –presupuse musoliniene de catre cei care i-au sfatuit pe bastinasii nostri sa faca un mars alb aiurea in autocar asupra Bucurestiului- e pur si simplu spulberat si reconvertit pe toate canalale care conteaza, post factum. Este macel. Iar pozele cu gunoaiele lasate in urma: devastatoare.

Exista o fereastra de cateva ore –maxim 24 de ore– care conteaza in siajul oricarui eveniment public de acest fel. Acolo se formeaza perceptia publica si tractiunea politica. In acest interval. Nu inainte, nu dupa. Tot ceea ce ai construit pana la eveniment, evenimentul propriu zis, totul depinde de ce se intampla in acest interval scurt.

Poti organiza perfect, poti face marketing perfect si propaganda perfecta. Poti avea un eveniment superb. Daca ratezi fereastra –the spin zone- cum spun americanii care sunt tatici la chestiile astea, tot ceea ce ai facut e vax albina.

Se poate intoarce chiar impotriva ta. De fapt cam asta e regula. Daca ratezi sa pui interpretarea ta asupra ceea ce s-a intamplat, daca ratezi operatiunea in “the spin zone”, mai bine nu faceai chestia aia.

Intrebare: E mai bine vazut, mai credibil, mai legitim, mai intarit orgnaniztorul dupa povestea asta? Raspuns: cel putin la ora la care scriu si vazand fluxurile actuale, raspunsul este un categoric NU.

Foto: Horia Petrovanu, via Bogdan Pascu, Facebook.

Cam asta e. Cu salutari profesionale din partea noastra catre consilierii cleptocratiei romane, la putere, organizatoare de meetinguri si demonstratii musoliniene. In Bucuresti, capitala Romanei, tara UE si NATO.

Sa va fie rusine! Cu o exceptie. Daca nu cumva i-ati pus sa faca asta deliberat, uitand, tot deliberat, sa le explicati cum sta treaba cu “the spin zone”. Daca e asa, atunci: Respect!

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   MARGINALIA

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here