Dragos Paul Aligica: Marea Evacuare

  Print Friendly, PDF & Email

  dragos paul aligicaLovitura de teatru! Cine ar fi crezut?! Scrie Hotnews: „Marea Evacuare. Legea inasprita a azilului in Germania a intrat sambata in vigoare si primele expulzari masive pot incepe chiar luni… Iar graba in a-i aplica prevederile e asa de mare, incat nu se mai asteapta pana la 1 noiembrie, cum era initial prevazut, ci de sambata exista legalitate iar valul de expulzari poate incepe deja de luni.”

  „Informatia este initial difuzata de Redaktionsnetzwerk Deutschland, un consortiu online constituit din treizeci de redactii nemtesti. Ea este apoi preluata in presa germana si austriaca, iar Spiegel scrie ca, potrivit informatiilor RND-news.de, „guvernul vrea sa inceapa repede cu expulzarea consecventa a solicitantilor de azil refuzati”, la inceputul saptamanii viitoare incepandu-se probabil cu „expulzari in stil mai mare…Stirea confirma ceea ce seful Cancelariei lui Merkel si coordonatorul pentru refugiati, Peter Altmaier (CDU) „.

  Va dati seama cat de disperati sunt?! Foarte interesant modul -ca sa zicem delicat- in care a fost tratata informatia de catre Centralele de mass media si propaganda occidentala de orientare ideologica bine stiuta. Contrastati cu isteria anti Est Europeana pe care au instrumentat-o recent. Desigur, daca era vorba de Est Europeni exprimand o optiune si un punct de vedere in mod democratic, prin vot in cadre europene comunitare si procedurale legitime si autorizate, era altceva. Altfel se reflecta in mass media situatia. Sa vezi rupere in figuri.

  Ce ma mira insa e tacerea suspecta a celor care, pe aici, pe la noi, prin provincia noastra de facebook, se rupeau la randul lor in figuri ca sa vezi si sa nu crezi. Chiar nu au nimic de comentat despre aceasta stire la trei sau patru zile post factum? Nimic-nimic?!

  Dragos Paul Aligica

  11 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Marea Evacuare

  1. Hm, articolul din Hotnews e scris de Dani Rockhoff. Asta e un motiv sa fim mai precauti. E cat se poate de posibil ca autoarea (Dani Rockhoff) sa vorbeasca prostii.

  2. Probabil ca lumea tot mai „mestecă” afirmația de acum câteva luni cu „Germania poate primi 800.000 refugiați pe an”…
   Încă nu au asimilat schimbarea de 180 de grade a politicii germane !

  3. „Ce ma mira insa e tacerea suspecta …”.

   Ei, hai ca nu-mi vine sa cred ca nu ati auzit ca unii incep sa se pregateasca (Ponta) si … altii sa bage ulterior niste strambe fiindca li s-a „luat faţa” (Iohannis).

   Li se poate reprosa lipsa de coordonare si abordarea politicianista in cazul de faţă dar, nu tacerea.

  4. Mutti Merkel, „*** refugiatilor” (ma scuzati, asa e numita pe forumurile germane), incepe sa fie cam izolata. In Germania. In restul Europei nu mai zic. Daca Seehofer candideaza acum in Germania, cred ca il bate la scor pana si pe Dragnea cu tot cu mortii lui din Teleorman; si o face pe bune!
   In rest garduri peste tot si o dreapta care castiga teren pe zi ce trece; precum si alegeri (v. Polonia, Elvetia – ce daca nue in UE?).
   Cum s-ar zice, tot raul spre bine. Cine a pus la cale invazia ***, sper sa si-o peste bot zdravan de tot!

   ( *** mesaj editat – admin)

  5. 6
   Cristi
   28 octombrie 2015 at 17:46

   Dragi admini,
   De ce va este frica si cenzurati o sintagma, pe care am amintit-o exact asa cum este ea mentionata chiar de catre DW? In acest articol se spune cum este numita Merkel pe forumurile germane: „Cancelara este cel mai adesea vizată în dezbaterile virtuale: „trădătoare de neam” şi „târfa refugiaţilor” sunt doar două dintre apelativele care au depăşit deja graniţele anonime ale internetului, fiind acum preluate şi în dezbaterile publice.”
   http://www.dw.com/ro/comentari.....a-18792675

   Cat priveste „invazia…”, ok: „invazia arabilor si africanilor in Europa”. Eu nu cred ca TOTI arabii si africanii sunt asa cum am spus mai sus. Imposibil din moment ce am un prieten tunisian si unul congolez (serios, verificabil!). Din pacate, acum, fortat de imprejurari, i-am bagat pe toti in aceiasi oala…Nu e corect, dar cum altfel pot exprima ideea?

   Multumesc.

  6. @Vlad M.
   E vorba de niste masuri timide, tardive si nici nu e foarte clar daca si cum vor fi puse in practica. Cu toate acestea, stanga din presa germana e in culmea isteriei si exagereaza. Cam in aceasta cheie citesc eu situatia.

  7. Sunt dezamagit. Postarile continua sa apara, numai a mea intarzie.
   Cenzurati cumva? Care este motivul cenzurii?

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.