Dragoș Paul Aligică: Ocupistii ăștia ecologiști-progresiști-hipsteriști-bicicliști

Print Friendly, PDF & Email

Domnule, nici in ora lor cea mai eroica si mediatizata, ocupistii astia ecologisti-progesisti-hipsteristi-biciclisti sau ce mai sunt ei, nu se dezmint. Niste iresponsabili gata oricand sa dea vina pe altii pentru incapacitatile si iresponsabilitatile lor patente.

Luati de valul psihologiei maselor, pontifica din adancul juvenil al mintilor lor odihnite. Sau mai degraba ale simpatizantilor lor nu chiar adolescenti, ca aia mai tineri nu pot articula chiar asa clar o idee cu subiect si predict. Deci:

Ce raspuns au la intrebarea legitima: Bine, OK, am inteles, Rosia Montana, dar pentru statul de drept, anticoruptie, lovitura de stat, sistemul de educatie nu puteti sa va manifestati? Faptul ca daca mergem tot asa nu vom mai avea sistem de securitate sociala viabil sau de pensii in mai putin de o generati, nu va framanta? Nu vi se pare ca aceste teme si altele asemnea sunt totusi sunt mult mai importante decat focul asta de paie cu Rosia Montana care vi se pare azi ca e culmea si sensul existentei voastre?

Raspuns:
(a) NU ni s-a explicat. Sa ne explice cineva clar care sa vorbeasca cu noi.
(b) Pai alea sunt cauze compromise de sustinatorii lor. (Aici eventual daca vorbirea o face vreun activist batran, purtator de cuvant voluntar, baga ceva cu Basescu si sustinatorii sai).

In fata fenomenului nu poti sa ai decat o singura reactie de prima instanta: Wow! Doamne, cata prostie! Apoi te bucuri: in ordinea darwinista a lumii, idiotii utili au o menire. Nu-i poti impiedica sa si-o indeplineasca. Restul e selectie naturala.

Dragoș Paul Aligică

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.