Dragos Paul Aligica: Opriti disputa, uitam esentialul – lupta cu schimbarea climatica.

  Print Friendly, PDF & Email

  dragos paul aligicaTime out. Opriti disputa. Oameni buni, uitam esentialul prinsi in chestiile astea minore cu refugiati, atrocitati, Rusia si UE, emigratie si alte chestiuni secundare. Chiar asa usor se uita ceea ce ni s-a explicat de ani buni, mereu si mereu, saptamanal, zilnic, ora de ora, aproape la fiecare buletin meteo, de catre elitele noastre intelectuale, mediatice si politice?! Care e oameni buni pericolul numarul unu, Prioritatea Mondiala, Marea Amenintare si Marea Problema?! Se poate sa deviem asa usor de la subiect la cel mai mic incident demografic si geopolitic?! Se poate sa pierdem din vedere esentialul atat de elocvent demonstrat de mass media si elitele noastre?

  Hai sa vedem daca mai tinem minte esentalul: Oameni buni, pericolul numarul unu, prioritatea mondiala, marea amenintare si marea problema pe care trebuie sa o rezolvam rapid pana in 2016 ca altfel e prea tarziu este: Incalzirea Globala botezata mai nou -din motive inca neclare- Schimbarea de Clima. Unde trebuie sa mearga resursele -miliarde si miliarde- si eforturile -miliarde si miliarde de ore munca- primordial? In oprirea acestui flagel. Care e sarcina generatiei noastre in fata Istoriei? Stabilizarea temeperaturii planetare. Deci:

  Hai sa nu ne pierdem acum in mici detalii si tangete, uitand importantul. Sa lasam comisiile si comitetele europene pentru vecinatatea estica, sudica, nordica si vestica sa-si faca treaba. Ca vedeti bine ca si-o fac si isi merita leafa. La fel si pe reprezentantii nostri europeni si nationali. Asijdelea. La fel si comitetele comisiile si organizatiile pentru refugiati si ajutor umanitar: sa le lasam sa lucreze.

  Iar noi, stimati oameni buni, sa revenim la sarcina alocata noua in diviziunea muncii de catre elitele noastre atotcompasionate si atotstiutoare: lupta cu schimbarea climatica, oprirea fluctuatiilor globale de temperatura, pe scurt, Salvarea Planetei.

  Dragos Paul Aligica

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.