Dragos Paul Aligica: Pentru cei care se intreaba de ce nu se protesteaza pentru lucruri mult mai grave

Print Friendly, PDF & Email

Pentru cei care se intreaba de ce nu au iesit si nu ies oamenii sa protesteze pentru lucruri mult mai grave, iata un raspuns de la un participant. E un fragment dintr-o interpelare ce ma vizeaza pe Contributors:

“…….Avocatul poporului, ICR, Oltchim, Ponta, Becali chiar, loviturile de stat, beizadelele, coruptia, hotia generalizata, procesele care ori nu incep, ori nu se termina, averile alesilor, aroganta, legile proaste etc…toate aceste lucruri sunt reversibile si absorbante. Poluarea si modificarea geografiei unui loc sunt IREVERSIBILE. D-asta, stimate domn, iesim acum. D-asta suntem multi. D-asta ne-am saturat de analize pe langa subiect…..”

Da. E reala. Asa se rationalizeaza absurdul actiunii colective. Studiu de caz.

Acesta a fost raspunsul meu:

Domnule, apreciez comentariul dumneavoastra. El este onest, de buna credinta, decent si reflecta in mod exact confuzia de planuri, valori si orientare politica a unei bune parti a celor in numele carora vorbiti.

Spuneti: “Avocatul poporului, ICR, Oltchim, Ponta, Becali chiar, loviturile de stat, beizadelele, coruptia, hotia generalizata, procesele care ori nu incep, ori nu se termina, averile alesilor, aroganta, legile proaste etc…toate aceste lucruri sunt reversibile si absorbante. Poluarea si modificarea geografiei unui loc sunt IREVERSIBILE. D-asta, stimate domn, iesim acum.”

Foarte bine. De asta veti trai in continuare cu “avocatul poporului, ICR, Oltchim, Ponta, Becali chiar, loviturile de stat, beizadelele, coruptia, hotia generalizata, procesele care ori nu incep, ori nu se termina, averile alesilor, aroganta, legile proaste etc…” si va veti mira toata viata ce v-a lovit.

Veti iesi din cand in cand in strada in proteste carnavalesti impotriva unor modificari geografice ireversibile. Veti fi convinsi ca sunteti pe subiect si ii veti interpela si apostrofa pe cei care atrag atentia cu privire la absurdul situatiei. Sper ca macar sa fiti fericiti traind in iluzia asta, in fantasmagoria asta tragico-comica. Dar nu veti fi.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.