Dragos Paul Aligica: Prietenii nostri din mass media occidentala

Print Friendly, PDF & Email

dragos paul aligica Prieteni, daca tot suntem la capitolul felicitari si multumiri, ar fi corect si elegant sa nu-i uitam pe prietenii nostri din mass media occidentala. Cei care au fost alaturi de noi sistematic, cu tenacitate, cu o minte clara cu privire la ce se intampla aici si avand curajul sa spuna lucrurilor pe nume intr-un context al lor, acolo, corect politic, care nu le-a fost intotdeauna favorabil lor si evident noua.

Au fost momente in care a fi alaturi de noi, a spune ticalosilor si antidemocratilor din Romania pe nume, a vorbi despre influenta Moscovei aici, a atrage atentia asupra situatiei patologice a grupului infractional organizat, a partidului-stat si a votantilor sai splati pe creier si iresponsabili, asupra pericolului la adresa democratiei in Eastul European, a spune asta nu pica foarte bine in redactiile occidentale. Era extremist, deplasat, de prost gust.

Ei bine, oamenii astia, foarte putini, au avut taria sa-si urmeze vocatia si constiinta si au spus lucrurilor pe nume despre ce se intampla in si cu Romania. Prin asta au fost mai fideli Romaniei si democratiei decat milioane de votanti romani. Sa avem curajul sa spunem si noi asta pe nume. Sa le multumim. Au fost in spirit si intentie mai romani si patrioti, mai dedicati binelui tarii decat milioane de posesori de buletine de identitate cu insemnele nationale.

Intre acesti oameni de mass media occidentla, un nume se detaseaza: Karl-Peter Schwarz, omul care acopera Europa de Est la prestigiosul ziar german FAZ. Nu vom putea niciodata sa-i multumim suficient acestui om pentru cele facute pentru Romania si cauza pro-occidetnala de la noi. Sa incercam totusi sa-i dam un semn cat de mult il apreciem, acum in siajul evenimentelor de duminica. Cand istoria anilor negrii se va scrie, FAZ si KPS vor avea un loc major acolo: un punct de sperata, lumina si adevar.

Ca sa vedeti ca nici lor nu le este usor acolo in fata presiunii rusesti, in fata oportunismului local si orbirii ideologice, cititi mai jos, cum si in ce fel evolueaza climatul de opinie in Germania, in Occident. Sa stiti ca nu a fost usor si simplu sa spuna adevarul despre Romania in acest context, sa separe albul de negru si sa explice lumii de ce noi am avut dreptate si masina de propaganda a lui Ponta, echidistantii si propaganda putinista sunt un pericol european.

Va rog, in masura in care considerati ca cele scrise de mine mai sus sunt indreptatite sa va alaturati in a-i multumi prietenului meu, prietenului nostru Karl-Peter. Intrati aici sau pe pagina FAz si spuneti redactiei ca apreciati ceea ce ei acolo si KPS au facut: a fost profesional, moral si corect.

PS
In alta ordine de idei, va rog nu-mi postati linkuri pe pagina la toate injuraturile sau rastalmacirile la adresea mea puse pe internet de tot felul de apucati, frustrati, ratati, retardati. Nu ma intereseaza si am o politica personala in a nu le citi. Va rog sa-i lasati in plata domnului. Oricum nu ma intereseaza si in plus sunt si la o conferinta, numai de problemele psihologice si existentiale ale astora ocupati cu bagatul singur in seama nu am timp acum.

Matthias Platzeck sprach aus, was viele in Deutschland denken: Gebt Putin doch, was er will (und ohnehin schon hat), dann ist wieder Ruhe. Die Bundeskanzlerin weiß, dass das ein gefährlicher Irrtum wäre. Ein Kommentar.
FAZ.NET|DE FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG GMBH

Un gând despre “Dragos Paul Aligica: Prietenii nostri din mass media occidentala

  1. Aveți dreptate, d-le DPA ! Printre preietenii sinceri si dedicați ai României l-as mai enumera si pe istoricul englez Tom Gallagher (i-am citit binevenitele articole in rev22). Am toată stima pentru dansul.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.