Dragoș Paul Aligică: Prolegomene la Revoluția sexual-informațional-tehnico-tactică

  Print Friendly, PDF & Email

  Daca e somatie, atunci cu placere: imi vedeam de treaba mea, ca Voltaire, pe la mine prin gradina, dar ei nu si nu: ca eu de ce nu ma pronunt pe tema asta fierbinte a educatiei sexuale. Ca de ce tac. Ideea fiind – ati inteles deja – ca daca nu particip la campanie, ma autodemasc ca anti-progres sexual, reactionar religios sau ceva pe acolo. Ca si cum nu am explicat de nenumarate ori ca mi-am restrans publicistica la acest colt de internet si am renuntat la platfomele mediatice majore exact pe motiv de a scrie ce vreau, cand vreau si despre ce vreau. Sau ca si cand cooperativizarea sexuala a culturii poporului sau, ma rog, ce se urmareste prin aceasta campanie de lamurire populara modernizatoare om la om, nu s-ar putea face fara sa-mi dau eu cu parerea. Bun.

  Sa discutam deci despre Revolutia sexual-informational-tehnico-tactica ce germineaza in sanul natiunii noastre, instigata de cele mai inaintate segmente social-demografice ale acestui greu incercat de istorie Popor. Vom dedica de acum inainte un adevarat foileton, o adevarata serie de studii si eseuri acestui nobil si generos efort de a servi compatriotii aflati inca in negura Ignorantei si Lipsei de Informare. (Rog prietenii de la Blogary, ILD si pe cine ma mai preia de obicei, si pe cine mai vrea si poate si e interesat sa contribuie la iluminarea sexuala a poporului, sa preia aceste contributii, insa sa o faca in ordinea lor logica si cronologica).
  Azi vom incepe cu inceputul. Apoi vom strabate toate treptele cunoasterii. De la cunoastere la Iluminare nu va fi decat un pas. Iar de la Iluminare la eliberare sau Emancipare nu va mai ramane decat un mic salt.
  Cum poti sa devii un Educat Sexual?
  Cum poti sa devii un Iluminat Sexual?
  Cum poti sa devii un Emancipat Sexual?

  Iata sarcina. Iata traseul. Iata Menirea Istorica a generatiei noastre cu care progresul mondial ne confrunta. Iata porunca vremii – ca sa zicem asa- pentru a face fata cu succes cerintelor Momentului Istoric.

  Vom ridica deci Poporul la lumina, pas cu pas, aducand in fiecare scoala si fiecare camin ceea ce inaintasii nostri pasoptisti nici macar nu visau: o educatie sexuala moderna, eficienta, transformata intr-un instrument social emancipator. Linia pornita de pasoptisti e clara: Independenta – Unirea – Intergarea EuroAtlantica – EliberareaSexuala. Astfel ca, la sfarsit, Poporul va alerga emancipat edenic in pielea goala prin gradinile, parcurile si livezile patriei, de-a valma, fugarindu-se sagalnic, lipsit de complexe si retineri, vesel si vivace, respirand educatie si iluminare sexuala, ca in picturile alea de la Louvre si Old Tate. (Chiar mai bine ca in alea, pentru ca in cazul nostru Statul Social va pune la dispozitie gratuit tuturor spray contra-tantari.)

  Vom fi astfel in consens cu gandul miilor de tineri care – deja angajati in acest istoric demers – nu au nimic altceva in minte, nu ii preocupa nimic altceva decat asta: Sexul si diminuarea inegalitatilor epistemice de sex. Ne vom alatura astfel celor care combat cu abnegatie de Partea Buna a Istoriei, parte pe care ei se afla prin definitie, dat fiind faptul ca atat varsta cat si capacitatea cortexului nu le pot permite sa riste sa fie pe Partea Cealalta. Cand totul se reduce la un punct si numai un punct, atunci avem prin definitie „punct ochit, punct lovit”- si totul devine o regula logica de claritate tautologica utilitarista, nu un fenomen statistic sau, Doamne fereste, ceva la care trebuie aplicat discernamant.

  Dar de ajuns cu aceasta vorbarie preliminara. Sa trecem la treaba.

  Cand am primit prima somatie sa ma tradez ca spirit anti-progres si anti-emancipare si am fost parsiv invitat sa ma autodemasc, primul meu gand a fost urmatorul: La naiba. Dat fiind faptul ca Putin si Ergodan (si daca nu ei atunci urmasii lor si altii ca ei la fel de needucati si needucabili sexual emancipator) sunt cei care au ultimul cuvant de zis in aceasta chestiune sexual-demografica, nu vad ce ar mai fi de comentat. Dar apoi, pe masura ce solicitarile veneau, am revenit si mi-am zis: Stai putin, nu cumva te grabesti? Ai aplicat Principiile Filozofiei Utilitariste?

  Asa cum este stiut, in ziua de azi, daca ai o dilema, o problema, o neliniste, o nelamurire: pac! Aplici Principiile Filozofiei Utilitariste si ai Rezolvarea. Vrea varu-tau de la tara sa se insoare si nu stie daca e rau sau bine?! Pac! Aplici Principiile Filozofiei Utilitariste si ai Rezolvarea. Uite, bai, Nae cum e cu insuratoarea…. Vor parintii sa taie o pasare sa o prepare traditional in cinstea venirii tale acasa in concendiu? Au o dilema: nu stiu daca sa taie o rata sau cocosul. Pac! Aplici Principiile Filozofiei Utilitariste si ai Rezolvarea. Ai o neliniste zoofila de alta natura? Pac: Principiile Filozofiei Utilitariste te lamuresc ce si cum dincolo de orice indoiala. Deci, in ziua de azi, daca nu aplici „Pac! Principiile Filozofiei Utilitariste”, e imposibil sa deosebesti binele de rau, progresul de stagnare si corectitudinea de incorectitudine.

  In episodul urmator vom discuta asadar principiul utilitarist de la inceputuri pana la Hagi (cu adevarat ganditorul utilitarist suprem al lumii la ora actuala, Regele, cel care a transformat principiul utilitatii partiale „Sa facem bine sa nu fie rau, sa fie bine la maximum posibil de oameni”, in principiul binelui general „Sa facem bine, sa nu fie rau, sa fie bine la toata lumea”, un Einstein modern al utilitarismul extins generos la toata lumea, fara discriminari si alte restrangeri meschine, anti-sociale.

  Vom arata de ce in ciuda profunzimii sale tehnico-tactice formidabile, principiul Pac! Aplici Principiile Filozofiei Utilitariste si ai Rezolvarea (cu care tanarul progresist crede ca isi compune filosofia existentiala atunci cand punctul respectiv mai sus mentionat devine o pata si evocarea ritualica a ceva numit „drept al omului”, nu merge) asadar principiul asta Pac! Aplici Principiile Filozofiei Utilitariste si ai Rezolvarea nu prea ajuta cand e vorba de educatie sexuala. Vom explora implicatiile.

  Apoi, in episodul urmator, vom trata problema olimpiadelor scolare nationale si internationale la educatie sexuala. Lotul olimpic romanesc: perspective si provocari.

  De acolo vom trece la problema educatiei in sine: Unu la mana: meditatiile. Cum sa facem ca profesorii de educatie sexuala sa predea cu adevarat la scoala si sa nu scurt-circuiteze scoala cu meditatii private, cum se intampla la alte materii. Solutii.

  Doi: cine ii educa pe educatori. Si cu ce? Educatia sexuala e ceva interdisciplinar: Biologie, Sociologie, Psihologie, Literatura, Gimnastica Ritmica si, evident, Pac! Aplici Principiile Filozofiei Utilitariste si ai Rezolvarea – adica venerabila Filosofie isi dau mana sa contribuie la triada: Cunoastere, Iluminare, Emancipare Sexuala. De unde ii scoti pe astia si cu ce ii platesti? Problema deschiderii unei noi facultati – Facultatea Nationala de Educatie Sexuala – va fi pusa pe tapet.

  Apoi: Problema clivajului generational post revolutionar. Ce ne facem cu astia care au terminat deja scoala si bantuie societatea needucati sexual si neemancipati erotic, procreand in draci, intretinand familii numeroase, neglijand cursurile serale si universitatea populara de educatie sexuala si, in general, punand progresul corect al natiunii in pericol in timp ce ne tin cu bani la scoala, la oras, unde ne desavarsim educatia evoluand in fiinte superioare, iluminate, emancipate si puse pe salvat aia, aialalta, Planeta si omenirea in general?! Vom da un raspuns acestei dileme.

  Si asa mai departe.

  Va fi frumos. Va urma.

  E bine asa? Acum v-ati linistit?

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.