Dragos Paul Aligica: Putin ameninta Romania, a pierdut din nou o buna ocazie sa taca

  Print Friendly, PDF & Email

  28 mai 2016 – Putin a pierdut din nou o buna ocazie sa taca. Realitatea este insa extrem de ciudata. Si asta e bine sa o spunem astfel incat sa devina clar cat de primitiv, rudimentar si lipsit de nuanta strategica este de fapt „conceptul” de politica externa rusa, ramas blocat undeva intre secolul 18 si 19. Si cum grandomania si isteria identitara personala si istorica e acum norocul nostru.

  Daca pur si simplu stateau la locul lor unde erau inainte de inceperea noului zvac istoric cu sicanari, anexari si presiuni asupra vecinilor imediati, daca Putin pur si simplu lua o pozitie conservatoare traditionala si se anunta exponentul ei in Europa si in lume, fara invazii, ruperi in figuri si propaganda de doi bani facuta de retardati, in momentul asta Putin era lider mondial ideologic-definit, legitim si recunoscut ca atare si Rusia avea „soft power” legitima in mod masiv in toate tarile occidentale. In loc sa pompeze bani in exaltati si neispraviti extremisti, ar fi putut sa fie liderii civilizati ai miscarii anti-establishement ideologic occidental si considerati alternativa la actualul regim ideologic si politic occidental.

  Daca faceau asta nu mai aveau nevoie sa cumpere retardati si stupefiati ca sa le faca propaganda. Ideologia si sustinerea veneau automat de la miile de formatori de opinie occidentala si milioanele de cetateni, dezgustati de incompetenta si iresponsabiliatea elitelor establishmentului. Incepusera bine rusii. Acum 6-7 ani imi aduc aminte ca multi paleoconservatori americani erau inclinati spre putinismul de atunci. Lumea incepea sa-i vada pe rusi ca parteneri de bun simt. Acum totul s-a dus pe rapa. Le face galerie in America The Nation, extrema stanga, pe vechile canale comuniste bine unse si pompate….

  Asta e. Am avut noroc din nou, noi, romanii. Ti-e si groaza sa te gandesti ce s-ar fi intamplat daca Putin si Rusia ar fi jucat cartea oferita de istorie inteligent. Acum vedeti rezultatul: Putin a ajuns sa faca declaratii beligerante, absolut incacceptabile pentru un sef de stat civilizat, ca sa ce?! Ti-e si mila de agentii lor de influenta aici: Dupa ce ca sunt retardati si redusi in intelect, trebuie acum sa faca si contorisuni interpretative pe care nici geniile propagandei nu le-ar punea executa date fiind conditiile. Noroc ca ei nu simt si inteleg nimic.

  Dragos Paul Aligica

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.