Dragos Paul Aligica: Referitor la Inchzitia DNA, dati-mi, va rog, lista cu inocentii cazuti victime

Print Friendly, PDF & Email

Relativ la aceasta adevarata Inchizitie care e DNA adica Directia Nationala Anticoruptie: Dati-mi, va rog, totusi lista aia cu inocentii din Romania care au fost victime ale acestei diabolice organizatii. Ma rog de luni de zile, de cate ori se umfla tema asta in adevaratii reformatori (reformatorii „pur sange”), oamenii claritatii morale pana la capat si chiar dincolo de capat, in depou, ai vietii publice din tara noastra: dati-mi si mie statistica aia si cazurile. N-am zis ca nu sunt. Ca nicio inchizitie nu e perfecta. Dar dincolo de Voiculescu Dan si Rusanu Daniel, acesti Giordano Bumo si Galileo Galilei ai coruptiei din Romania, cine mai e pe lista aia si cat de semnificativ statistic este continutul listei?

Si inca o observatie: Am in lista de prieteni facebook multi preoti, pastori si oameni ai evangheliei. Majoritatea posteaza de toate. Am totusi niste cazuri in care – sa fie al naibii daca pot sa inteleg- posteaza si se activeaza in vrie si isterie numai cand e vorba de DNA si SRI si SIE. Afurisenie si filipica. Eu ma intreb: oamenii astia NU au o turma de pastorit? Nu au sa spuna ceva si congregatiei sau biersicii unde slujesc?! NU au sa ne puna si noua un citat, o rugaciune, o observatie mai generala despre lume si viata? Un citat din Calvin sau Sf Parinti?!

Da-o naiba de Kovesi si de SRI. Mai relaxat, mai sapietial: Pune, domnule, din cand in cand o poza cu o pisica si sub ea o nota: Sa fim cu duhul blandetii ca un porumbel din imaginea de mai sus, sau ceva de felul asta, mai asa, mai logic-sentimental, mai de suflet, mai asa, mai cu vocatia pastoririi sufletelor.

Lasa naiba DNA-ul si SRI-ul, ca ne-ai derutat pe toti. Ia o pauza. Ca nici sfintii in ceruri nu mai inteleg care e treaba si nu mai pot sa incadreze si interpreteze de unde incepe vocatia si unde se termina misiunea si invers…

PS (UPDATE)
Cand cineva anunta ca e o problema cu o politica sau institutie inseamna ca trebuie sa existe o statistica si o analitica in spatele anuntului. Statistica inseamna capcitatea de a privi comparativ. Cat si cum variaza X (problema) in raport cu fenomeene, institutii si organizatii similare, controlat la mediu si alte variabile. Erori de tip 1 si 2 apar in orice sistem juridic sau de politici publice. Intrebarea care e magnitudinea si cum se raporteaza ea la practica sau standardele curente agregate si calibrate? Si cum interpretam semnificantia statistica si politic-morala (normativa) a magnitudinilor respective. Asta ca sa clarificam cum se discuta lucrurile astea.

Dragos Paul Aligica

2 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Referitor la Inchzitia DNA, dati-mi, va rog, lista cu inocentii cazuti victime

  1. Mai pe sleau, PSD este un generator de coruptie, functioneaza ilegal apeland la o gama larga de ilegalitati si actiuni la limita legalitatii (atribuirea de contracte preferentiale, politizarea diverselor functii, fidelizarea decidentilor pentru sprijinirea activitatii infractionale, a ingineriei sociale). Acest flagel al societatii romanesti este tratat superficial. Prima masura ar fi stoparea activitatii PSD, eliminarea infectiei. Activitatea DNA, justitiei in general, reprezinta tratarea efectelor, nicidecum tratarea cauzei.

  2. Stiu ca, InLinie Dreapta(?), imi cenzureaza postarile. Asa ca, nu voi face o lista, pentru a nu-mi pierde timpul.
    Mai important este comportamentul selectiv al DNA care, ignora sau e incapabila sa rezolve cazurile mari de coruptie pentru care a fost creata si prefera sa se amestece in cazuri politice sau de interes personal ale unor potentati vremelnici (v. cazul Rarinca, v. actualul scandal cu procurorii proprii).
    As putea intoarce intrebarea. Stiti 2-3 sau macar … un singur mare caz de coruptie petrecut dupa 2011 pe care sa-l fi instrumentat DNA?

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.