Dragos Paul Aligica: Rubrica „DNA minut cu minut”, cu buna mireasma duhovniceasca

Print Friendly, PDF & Email

Stati asa, nu va mai agitati, ca e o neintelegere si e pe cale de lamurire!

Un prieten de pe facebook, care dupa toate aparentele e un fel de preot in America pe probleme duhovnicesti specializat in hermeneutica DNA cu glose SRI si care care tine aici, pe facebook, o rubrica „DNA minut cu minut” –faza cu faza si procesul etapei condensate–, un om deosebit care e pe facebook nonstop, minut cu minut, pentru cauza spiritualitatii si religiei, ei bine omul asta, un adevarat stalpnic al internetului si binegraitor impotriva spurcaciunii abuzului, nu a stat degeaba. Nu. Ce -a facut? Pe scurt, ca avem si alte treburi, a facut lucrare mare, si aici citam:

„Am vorbit cu mai multi oficiali de la Departamentul de Stat al SUA si nimeni nu poate preciza, punctual, care ar fi acele „propuneri” din proiectele de modificare a legilor justitiei care ar afecta independenta justitiei ori pune in pericol lupta anticoruptie…..Un oficial de rang inalt pe care l-am intrebat pe ce isi fundamenteaza cererea ca legile sa fie retrase din Parlament, mi-a spus ca ei nu au cerut asa ceva si nici „si-ar permite sa o faca”. …. Tuturor celor cu care am vorbit le-am cerut sa spuna concret care „propuneri” din actualele proiecte aduc atingere independentei justitei ori luptei anticoruptie si nimeni nu mi-a putut oferi un raspuns….”

Pricepeti acum neintelegerea? Vedeti daca stii cum sa-i iei la intrebari pe oficialii de rang inalt?! Ii iei la rand, „mai multi”, nu toti dar nici putini: 4-5 cati sunt ei acolo… Ca sa citam iar din clasici: o incurcatura de comunicare… d-ale carnavalului…Ca sa vezi dandnana! Dar stati asa, ca nu e gata, citam iar din Parintele:

„Vom eleva acest subiect pe scara ierarhica in Washington pana cand problema va fi clarificata.”

Auzi, Parinte, cand mai elevezi dumneata pe scara ierarhica subiectul la oficialii aia de rang inalt, spune-le sfintia ta si de situatia dintre Deveselu si Caracal, sa faca ceva sa termine drumul ala ocolitor la giratoriu, stiu ei, n-ai grija, ca se fac accidente in draci pe partea dinspre Craiova… Intra oltenii direct in placinta aia cand e vizibilitate redusa… Vorbeste acolo, la Departamentul de Stat…te pricepi dumneata, daca e cazul mergi la Pentagon, vorbim si noi la Slatina, se rezolva, punem mana de la mana, nu ramanem datori … Si daca tot te-ai apucat, zi-le sa trimita doua balastiere si la Comanca, stiu ei, drumul ala dinspre fostul CAP, spre Redea…

Si inalta ordine de idei, urmeaza acum un mesaj pentru Ambasada SUA de la Bucuresti: Atentie si Ambasada SUA de la Bucuresti, ca Parintele are un mesaj si pentru domniile voastre:

„In toata aceasta dezbatere ar fi binevenita o reactie urgenta a ambasadei SUA la Bucuresti care sa prezinte public acele propuneri adoptate de Comisie care, sustin ei, ar aduce atingere statului de stapt si luptei anticoruptie.”

Asa ca, Ambasada SUA de la Bucuresti, faceti ce faceti, si dati o reactie urgenta, ca Parintele nu poate sa stea plecat de la calculator, asa aiurea, sa eleveze subiectul prin Washington, cand se intampla atatea evenimente la DNA minut cu minut care se cer comentate si lamurite cu buna mireasma duhovniceasca ….

Dragos Paul Aligica

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.