Dragos Paul Aligica: Sa facem praf UE in numele Uniunii Europene!

Print Friendly, PDF & Email

Sa reluam si sa reevaluam azi o idee exprimata in urma cu o luna si ceva. Sa vedem daca sta in picioare si cum rezista testului evolutiilor din realitate. Sta scris:

dragos paul aligica„Relativ la aceasta senzatie de impotenta, incompetenta si confuzie a Uniunii Europene, reintarita regulat de crizele care se succed in vreme ce lidershipul european pare ca sta cu gura cascata la televizor ca si noi si se minuneaza, reactionand abulic si sablonard: Vreti o explicatie?
Iata una simpla: Federica Mogherini. Una si mai simpla: Corina Cretu. Comisari Europeni. Liderii nostri europeni. Esantioane de minti, caractere, competente care ne conduc destinele colective de la varful varfului. Lista poate continua. Si atunci? Ce mai vreti?! Ce asteptari avem noi aici?!
Exista vreunul dintre dv, stimati cititori, care are o firma sau conduce ceva intr-o organizatie privata sau de stat, profit sau nonprofit, care stie ce inseamna sa fii responsabil de performanta firmei sau organizatiei respective si care ar angaja si da pe mana astora si altora ca ele functii de responsabilitate si decizie?! Exista vreunul dintre dv, stimati cititori, care are o familie si copii, fiind responsabil de bunastarea si educatia acestora si care ar angaja ca educator, educatoare, tutor sau tutore pe astia?! Si atunci?! Putem continua exercitiul. Dar ideea e deja clara. Asta e tot.”

Intre timp am vazut ca viata bate filmul. Si viata inca mai ruleaza, in plina desfasurare. Astia sunt hotarati sa faca praf Europa si chiar si Uniunea lor Europeana in numele …. Uniunii Europene. E un spectacol total. Din pacate e unul cu destinele noastre colective in prim plan. Noroc ca literatura absurdului a fost deja scrisa. Tot de catre europeni. Avem datorita ei o imagine clara: ce si cum. Dar mai ales: cine.

3 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Sa facem praf UE in numele Uniunii Europene!

  1. Se poate ajunge in situatia paradoxala ca Uniunea Europeana sa fie un proiect pe care se va stradui multa lume sa il tina in picioare ? Ma refer aici nu la Germania, Franta, Italia, etc., nu la fondatori ,ci la China,Rusia ,chiar tarile arabe. Este posibil ca in spatele acestei simple idei de Uniune Europeana sa sada un cal troian global ? Sa fi fost premeditata in mod precis aceast structura,sa devina o ratiune de a fi a prezentului,existenta ei sa conditioneze existenta omenirii si ceilalti sa inteleaga brusc,asta ?

  2. Incompetența alesilor europeni dublata de interesele politice ale unor lideri europeni, a făcut ca securitatrea Uniunii Europene să fie ignorată.
    Politica de UE ar trebuii să fie făcută de lideri care țtiu ceva mai mult desre economie, sociologie, aparare și de ce nu despre politică, sunt depățiți sau ca la noi în România, numiți pe criterii politice.
    Rezultatul:
    – realitatea din ziua de azi, emigranți, imigranți sau refugiați poșitici, nuci ei nu mai țtiu cum să-i denumească și au acceptat termenul, migrație. Totul este mult mai grav, deoarece prin schimbarea etnică și culturală schimbi Europa și face ca totul să semene cu invazia Imperiului Roman, invazie ce a făcut ca acesta sa cadă.
    De ce ignoră aleșii europeni politica Statrului Islamic, politica pașilor mărunți prin care este pusă în practică?

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.