Dragos Paul Aligica: Sa salutam pozitia reprezentantilor musulmanilor din Romania. Unde sunt indignatii de profesie?

Print Friendly, PDF & Email

„Departe de noi gândul de a crea panică sau de a ne evidenţia în vreun fel în spaţiul public în această perioadă şi aşa destul de agitată. Cu toate acestea, ne vedem obligaţi să semnalăm aceste derapaje pentru a nu ajunge în situaţii similare celei din Franţa. Nu vrem ca asupra unor comunităţi istorice, precum cea turcă şi tătară din România, care şi-au câştigat un respect deosebit în România şi care sunt parte a mozaicului etnic dobrogean, să planeze suspiciuni sau, mai rău, să fie marginalizate şi chiar stigmatizate. Facem un apel la cultele recunoscute oficial şi la autorităţile administraţiei publice locale să ne ajute să identificăm toate lăcaşurile de cult islamic existente pe teritoriul României“, se mai arată în comunicatul comun remis de reprezentanţii musulmanilor din România.

dragos paul aligicaVedeti, daca era o mema corecta politic data spre circulatie de centrala de propaganda occidentala, o raspandeau, rostogoleau, interpretau, se rupeau in intreceri socialiste in a da in cap tuturor cu ea. Dar asa, ca e ceva serios si ceva realmente concret si constructiv si care demonstreaza ca pozitia musulmanilor si islamului poate fi si este congruenta cu cea a restului lumii civilizate, ne doare fix in cot de asta.

Deci se intampla la noi in curte si e un motiv de optimism si de mandrie. Dar mai bine o tinem isteric-ideologic cu refugiatii, diversitatea, oamenii rai care nu vor etc. etc. ca aia e linia sablonarda oficiala corecta politic de la centru. Decat sa fie atenti si sa reactioneze ca oamenii normali la chestiile concrete din jur, plutesc in propaganda. N-am vazut unul, dar unul singur din astia care ne persecuta cu umanismul si impaciuitorismul, salutand sau difuzand mesaje,pozitii si situatii ca cea de mai sus.

Sa salutam luarea de pozitie a reprezentanţilor musulmanilor din România, sa notam ca recunoastem importanta a ceea ce au facut si riscurile pe care si le-au luat, sa salutam prietenii nostri musulmani de pe facebook si din viata de zi cu zi si sa ii asiguram ca vom face tot ceea ce putem pentru a nu lasa iresponsabilii ideologi ai fanatismului, de orice fel, incusiv cel corect politic sa amplifice conditiile care au dus aici.

Aici detalii:

http://m.ziuaconstanta.ro/…/musulmanii-din-romania-avertize…

Dragos Paul Aligica

Cititi si Conflictul dintre muftiat și orgnizațiile Frăției Musulmane din România (cercetate pentru pregătirea de atentate teroriste) (despre atacurile „societatii civile” la adresa muftiului, vedeti comentariul #47)

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.