Dragos Paul Aligica: Se va calca pe cadavre si se va merge pe linia corecta politic

Print Friendly, PDF & Email

Nu a durat mult. Iata mesajul de la Bruxelles, transmis de unul dintre europarlamentarii romani:

„Bruxelles, 2016. Paris, 2015. Londra, 2005. Madrid, 2004. Pentru ca astfel de tragedii să poată fi prevenite, este nevoie de o Europă mai integrată, mai ales la nivelul instituțiilor de securitate. Liderii europeni trebuie să susțină înființarea unei agenții europene de informații unde statele membre să pună la comun toate informațiile pe care le dețin despre persoanele suspecte de acte de terorism și acte împotriva umanității. Toate aceste atentate ne arată că nu putem avea un spațiu comun de circulație fără o instituție comună de informații.”

dragos paul aligica Eu as sustine altceva: ca liderii europeni sa se duca invartindu-se. Nu cumva in fata evidentei sa incerce sa gadeasca o solutie de bun simt care sa se abata de la linia corecta politic, progresist-centralizatoare si esentialmente totalitara. Nu lasa, domnule, sa le scape nici cea mai mica ocazie ca sa acapareze si mai multa putere, si mai mult control in mainile unei clase parazitare de birocrati, politruci si intelectuali ideologizati pana la patologic.

Si cand atentatele vor continua in ciuda noului val de centralizare in mainile unei elite iresponsabile, corupte si ideologizate, ce va vor mai arata acele atentate?! Ce veti mai vrea de la noi?! Totul dar absolut totul -crize economice, financiare, demografice, atentate etc etc- totul arata un singur lucru in mintea astora: Dati-ne mai multa putere, dati-ne mai mult control asupra vietilor voastre. Stim ca nu a mers pana acum dar acum, cu aceasta noua institutie comuna de control si monitorizare si redistribuitie si ajustare si corectare totul va merge struna.

Gata. Vom avea acum status qvo plus o mega agentie de securitate „europena”. Rezolvat. Tichia de margaritar.
Astia au o problema cu cauzalitatea. Probabil sunt autoselectati sa devina lideri europeni pe baza incapacitatii de a sesiza relatii cauzale.

P.S.

Sa nu ne amagim: ASTA e acum miza. Astia calca pe cadavre. Uitati-va bine la ei. IN 24 de ore toata discutia va fi deturnata pe aceasta agentie de securitate. Cele mai grozave sofisme, cele mai formidabile apeluri la emotie si manipulare, cele mai nesimtite non sequitur-uri vor fi folosite. Ceea ce se intampla cum nu are NICI CEA MAI MICA LEGATURA CU PREZENTA SAU ABSENTA acestei ipotetice agentii. Nimic. Zero. Problema in esenta ei nu e generata de absenta unei astfel de institutii si nu se rezolva prin crearea ei. Asta e evident pentru oricine are capacitatea de a gandi minim relatii cauzale. Poate ca institutia e necesara dar NU asa se pune problema ei. Si nu in conditiile astea manipulatorii, la cald.

Ai o politica a granitelor deschise de facto, plus stat asistential/social plus o politica CP institutionalizata si finanatata si impusa de stat cu toata forta si autoritatea insitutiilor sale. O ecuatie a dezastrului. Si vezi bine ca ceva NU merge. Sunt probleme. Majore. Cu varsare de sange. Solutia? Simplu: „înființarea unei agenții europene de informații unde statele membre să pună la comun toate informațiile pe care le dețin”. Nu e logic? Nu e clar? Nu e evident? Iar cine se indoieste de aceasta solutie magica trebuie sa explice si dea socotela, nu?! Suntem in Kafka, in dadaism socio-politic, in absurdul absurdului gandirii formulaice.

Dragos Paul Aligica

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.