Dragos Paul Aligica: „SRI a stiut” Haideti sa nu ne furam singuri caciula.

Print Friendly, PDF & Email

„SRI a stiut”. Aberatia, penibilul si falimentul absolut al unui sistem nu pot fi mai bine revelate decat in aceasta obsesie ultima, aceasta presupozitie patologica si de acum isterica potrivit careia rezolvarea problemelor si reglajele altfel naturale ale unui sistem de guvernanta democratica ale unui popor sunt ultimamente de resortul serviciilor secrete.

Ca un serviciu de informatii sau agentiile de combatere a coruptiei trebuie sa rezolve totul in tara asta. Ceea ce asociatiile profesionale, institutiile publice, ministerele, parlamentul, alesii la toate nivelele, cetatenii nu vor si nu pot sa faca, ar trebui sa faca asadar SRI.

Ah, numai daca SRI ar informa la timp ca invatamantul universitar este diluat pana la apa chioara in tara asta! Dar vezi bine, SRI a stiut dar nu a informat…

Hai sa vedem ce a mai stiut SRI: ca sistemul de educatie e diluat si corupt pana in maduva lui, ca se fura la primarii ca in codru, ca fiecare institutie publica si ministeriala are mai intai functie de placa turnanta a unui sistem de spoliere a bugetului national si abia apoi alte functii publice, ca sistemul de pensii este organizat pe caste, ca sistemul de impozitare e structurat sa incurajeze selectia adversa, ca mass media este corupta si deprofesionalizata etc etc etc.

Deci SRI a stiut. Si n-a facut si nu face nimic. Nu e vorba aici de a lua apararea SRI. In buna masura SRI a fost si este inca parte din ciorba asta. Este vorba de aberatia unei atitudini: Toate lanturile si nivelele de responsabilitate publica, individuala si colectiva au fost chipurile epuizate. A ramas totul acum in SRI.

E un lucru stiut si care trebuie repetat: Principalul responsabil pentru aceasta situatie este cetateanul roman. El tolereaza, el incurajeaza, el intretine aceasta stare de lucruri. Suntem tara UE si NATO. Suntem stat democratic si nu exista nici cel mai mic pericol ca demonstratiile pasnice sa degenereze in represiune: in actualele conditii, 5% din populatia Bucurestiului daca iese in strada pentru 7 zile la rand – unul din 20 de oameni pe care ii vedeti pe fereasta, doar 1 din 20- este suficient sa darame orice sistem corupt si sa curete intreaga structura politica. Asta daca asta se doreste de catre masele populare. Cu sau fara SRI si SIE si DIE si MIE…

Haideti sa nu ne furam singuri caciula.

Dragos Paul Aligica

Un gând despre “Dragos Paul Aligica: „SRI a stiut” Haideti sa nu ne furam singuri caciula.

  1. SRI are rol de culegere de informatii nu de investigatie.
    Procuratura si numai ea are rol de investigatie si trimitere in judecata.
    Asa ca este interesant daca SRI a informat procuratura.
    Deci, daca vrem sa fim o tara democratica atunci sa aflam daca a stiut procuratura.
    Coruptia statului incepe cu procuratura si numai judecatorii pot pune capat coruptiei.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.