Dragos Paul Aligica: Suntem in mijlocul unei rebeliuni a maselor occidentale contra claselor conducatoare

Print Friendly, PDF & Email

Trump va pierde alegerile -daca le va pierde- pentru un singur motiv: in ziua alegerilor in cateva battleground states, in judetele decisive pentru aritmetica obtinerii numarului minim de electori, masina de vot Republicana va sabota. Asta e tot.

Campaniile mediatice, manipularile, toate aceste isterii induse mediatic care fac oameni aflati la mii de km distanta si care habar nu au despre ce vorbesc si care practic nu au nici cea mai mica implicare sau implicatie in joc, sa faca afirmatii, sa simta emotii, sa repete mecanic meme, sa aiba certitudini de carton pe cicluri mediatice de 48 de ore si practic sa spuna prostii la foc continuu intr-o stare de transa semi-isterica, NU conteaza electoral.

La intalnirea anuala a Asociatiei Americane de Stiinte Politice, am mers la panelurile sondorilor de meserie. (Detest specia dar anul asta am mers de curiozitate). Problema tehnica e asta, zic ei: Nici chiar ei nu mai stiu ce spun ciferele sondajelor. Campaniile mediatice fara precedent de demonizare a unui candidat si stigmatizare a sustinatorilor lui, au creat o spirala a tacerii. Magnitudinea ei: greu de estimat. Poate sa fie in marja de eroare, poate sa fie masiva. Se va vedea doar la vot.

Situatia nu e diferita de Brexit unde din aceste motive (plus unele de calibrare a modelelor) s-a intamplat ceea ce stiti ca s-a intamplat cu estimarile. Suntem in mijlocul unei rebeliuni a maselor occidentale contra claselor conducatoare. Iar clasele conducatoare arunca in joc, fara retinere, iresponsabil si total descalificant, strategii si tactici care ultimamente nu fac decat sa submineze si delegitimeze democratia si institutiile democratice.

Ce ramane? Capacitatea de a-ti pastra capul pe umeri in aceste campanii. Ca e un Cearli, ca e Brexit, ca sunt alegerile americane.

Cand actualul val va trece, si se va analiza la rece, se va vedea din nou magnitudinea isteriei. Ca sa anticipam: Am experienta masiva, asa cum stiti, cu situatii de acest fel si cu interpelarile si reactiile celor luati de valul mediatic al isteriei la zi. N-am nici cel mai mic chef sa o iau de la capat cu dudui cu acces la internet si informatie la zi sau cu juni de toate varstele care au avantajul informational strategic de a fi privit la CNN. Mi-e indiferent care dintre cei doi candidati castiga. America va merge inainte iar politica fata de Romania va ramane neschimbata in ambele administratii, in masura in care Romania isi doreste asta.

De ce ma bag in treaba asta cand as putea pur si simplu sa tac si sa privesc de pe margine? Habar nu am.

PS
Exista o parte de analiza seriosa a situatiei si evolutiilor si a factorilor economici si sociologici care in conjunctie cu blocajul politic la nivelul establishmentului si partidelor occidentele tradtionale, creaza aceasta situatie de insurectie populara anti-elite, la care elita raspunde cu un razboi propagandistic total. Aceasta analiza bazata pe date statistice din peste 20 de tari occidentale NU a strabatut nici macar odata din cate am vazut, orizontul mediatic romanesc. Nu e in primul rand vina romanilor.

Dragos Paul Aligica

2 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Suntem in mijlocul unei rebeliuni a maselor occidentale contra claselor conducatoare

  1. Totuși permiteți o intrebare: care e politica americana la care se refera autorul? Din coltul meu pro-life se vede o înverșunare diabolica împotriva copilașilor nenăscuți, Killary Clinton promițând sa promoveze „dreptul” la uciderea propriilor copii nenăscuți pe tot mapamondul. La pachet cu ideologia LGTB, bineînțeles. În a treia dezbatere chiar a folosit România drept exemplu pentru a explica în eșuarea cu care susține avortul inclusiv în ultima luna de sarcina. ȘI în paranteza: știați ca un copilaș nenăscut, în primele luni de viață, simte orice durere în mod amplificat fata de un adult? Știați ca milioane și milioane de copilași sunt măcelăriți anual și ca nu sunt anesteziat în timp ce li se taie mâinile, picioarele etc Trump e pro-life și respecta libertatea religioasa. Podesta, șeful campaniei lui Kilary, a participat la ritualuri satanice dezgustătoare. REVENIND la a treia dezbatere d-na Clinton le-a promis americanilor ca va apasă hotărât butonul roșu al armelor nucleare. Nu pot rămâne indiferenta.
    ȘI mă uimește în continuare ignorarea și indiferenta majorității comentatorilor romani fata de dreptul la viață din momentul concepției pentru fiecare om și genocidul pruncilor nenăscuți.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.