Dragos Paul Aligica: Sustinatorii anti-anti holerei

  Print Friendly, PDF & Email

  Ce ar fi daca doctorii, specialistii in medicina si-ar alege profilul, specializarea si linia profesionala pe criterii de identitate, de autenticitate si evidentiere personala sau pe criterii de contrarianism sau adversitati personale? Adica asa cum vedem ca fac aspirationalii eterni din jurnalism, comentariat politic, intelectualism si studii avansate a caror independenta de gandire, curaj corect calibrat politic si identitar, si elocvent si teatral afirmationism programatic, fac toate ravagii pe aici si aiurea?

  Am avea atunci sustinatorii anti-anti holerei. Pentru ca Liiceanu, Tismaneanu si Plesu sunt anti-holera. Am avea detasatii si neutrii pro-cancer. Pentru ca vedeti bine, cancerul trebuie privit prin prisma relativista, intelectualizata, fara prejudecati. Si evident am avea ultimele descoperii stiintifice demostrand fara tagada ca eradicarea ciumei este o eroare istorica. Reevaluarea ciumei. Samd. samd samd.

  Faptul ca profesional vorbind, exista oameni care predica in numele echivalentului politic al holerei, ciumei si cancerului politic in mass media, in viata publica in universitati -si ca o fac fara cel mai mic scrupul -considernadu-se cool si independenti si creativi si autentici-este cea mai uimitoare realitate a zilelor noastre.

  Oameni mai tineri: le dai circumstanta antenuanta a lipsei de maturitate si responsabiliate specifice varstei. Niste neispraviti veleitari care poate ca isi vor reveni, poate ca nu. Probabil ca nu. Ceilalti insa, cei care ar trebui sa stie mai bine: Nu au nici cea mai mica scuza.

  Dragos Paul Aligica

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.