Dragos Paul Aligica: Tiriac isi defineste filosofia de viata si modul de operare – sociopatie rapace si arghirofilie

0

Asadar individul isi defineste filosofia de viata si modul de operare: Sa traiesti arbitrand intre prostie si hotie. Superb!

Evident, nu?! Afacerile celor ce au aceasta mentalitate sunt probabil un lung lant de asocieri cu hotii pentru a exploata si jecmani fara scrupule -fie direct, fie prin parazitarea statului- oameni, institutii, organizatii. Evident ca in urma actiunilor parazitilor de acest tip si a asociatilor lor in hotii, nu mai ramane nimic in urma. Ce naiba sa mai ramana cand o drona sociopata rapace in achizitie si arghirofilie isi face camp de operare asupra unei tinte?!!

Deci omul e corect in ce spune. Iesita pe gura lui insa, toata chestia suna atat de ironic, atat de pana la urma auto-revelator, ca nu poti sa nu observi ca de fapt asistam la o demostratie pe viu a unei imense prostii, o chestie antologica de o stupiditate epica.

Nu poti sa nu te gandesti ca individul caracterologic definit de cei trei clasici P: Parazitism, Parvenitism si Psihopatism (tehnic e „Sociopatie” -aia cu persoanalitate antisociala si lipsa de empatie si constiinta in relatiile cu semenii- dar in context suna mai bine cu P decat cu S), asadar indivdul in cauza a tinut mortis sa isi adauge al patrulea P in palmares, in public, in direct: Prostia. Prostia in forma sa suprema: Prostia care se confunda pe sine cu inteligenta si pozeaza public in acest sens. Caz de scoala, caz de manual: antologic.

Asa ca acum rade o tara intreaga care realizeaza enormitatea porumbelului. Ma rog o parte din tara. Pentru ca cealalta probabil nici macar nu poate sesiza enormitate si ironia intamplarii. Aia chiar o iau textual de buna” „Da, domnule, asa e! Sa ne asociem in furaciuni, sa nu fim prosti! Abia atunci Romania va intra pe calea buna: Va ramane sigur ceva!”

In urma acestui individ nu va ramane nimic insa, constructiv vorbind: Economic, organizational uman, social- NIMIC, o gramada de proprietati si active care care vor migra spre alte zari si buzunare, se vor disipa, se vor transforma, vor sterge cu totul de pe ele si ultimele memorii ale asocierii pasagere cu acest excemplar balcanic-internationalizat de 4P. Soarta tipica a gramajoarelor facute de astfel de personaje in trecerea lor vremelnica si patologica prin lume. Va ramane insa ceva: Acesta zicere formidabila.

Efigia unui caracter si tip uman. Ii vom scrie obituarul. Va fi nu doar despre un tip uman ci si despre o intreaga patura sociala si victimele ei: „Da, domnule, asa e! Sa ne asociem in furaciuni, sa nu fim prosti! Abia atunci Romania va intra pe calea buna: Va ramane sigur ceva! Ma, stai asa: Care mi-ai luat caciula?! Scoateti caciula! Unde e caciula mea?!”

PRELUAT DIN   Facebook

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here