Dragos Paul Aligica: Va aduceti aminte vremurile bune de inflorire a Stiintei? (Science, in limba engleza)

Print Friendly, PDF & Email

Nu stim daca s-a observat dar una dintre victimele majore ale tulburatoarelor emotional si bulversantelor intelectual evolutii in arena mondiala din ultimul an si ceva a fost Stiinta (Science, in limba engleza).

Va aduceti aminte vremurile bune de inflorire a Stiintei (Science, in limba engleza) aici, pe Facebook si aiurea? Nu era click sa nu dai de un grafic, un link si „un grup de cercetatori britanici” . Nu era cauza corecta si progresata care sa nu fie bazata intr-un grafic, un tabel, un studiu stiintific si un grup de cercetatori, de obicei -nu stiu de ce- supusi ai reginei. Washington Post, New York Times, BBC sau CNN, organe dedicate promovarii Stiintei (Science, in limba engleza) si progresului stiintific in lume, deschideau calea luminarii maselor cu cele mai noi si relevante descoperi Stiintifice.

Terorism? Graficele bazate in Stiinta (Science, in limba engleza) arata ca pe vremea lui Ghenghis Han era mai mult. Iata , cifrele vorbesc. Un grup de cercetatori britanici…samd samd samd

Unde este inflorirea stiintifica de alta data? Nu simtiti nostalgia campaniilor electorale in care ignoranta si partipriul si propaganda erau combatute de Google, Yahoo, Facebook printr-o puternica promovare a Stiintei (Science, in limba engleza)? Nu va e dor de clipele iluminare epistemica cand prietenii dv de facebook, oameni avansati care inteleg si promoveaza Stiinta (Science, in limba engleza), tineau sa va puna la curent cu cele mai noi descoperiri ale unui grup sau altul de cercetatori britanici? Nu vi se pare suspecta actuala stare? Oare de ce?

Iata o ipoteza: Rusii. Putin. Conspiratia anti-Stiinta (Science, in limba engleza). Iata miza si lectia acestui ultim an bulversant. Iata cheia. Rusia nu vrea ca Stiinta (Science, in limba engleza) sa se raspandeasca in lume.

Dragos Paul Algicica

3 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Va aduceti aminte vremurile bune de inflorire a Stiintei? (Science, in limba engleza)

  1. Nu cred ca rusii sunt capul rautatilor .Democratii americani,prin politicienii ajuns la varf ( Clinton,Obama ) au dus la un nivel insuportabil coruptia in domenile subventionate de catre stat. Universitatile si Presa si restul domeniilor dependente de bugetul SUA au fost umplute de bani si privilegii .Mai mult,tinerii studenti au avut de ales intre o viata lejera cu conditia sa adopte o convingere ” democrata „. Acelas lucru s-a intamplat in cinemato- grafie si alte domenii intelectuale. Numai astfel s-a renuntat la activitatile industriale pe tot teritoriul SUA. P.S. bineinteles,rusii au avut contributia lor la renuntarea la aportul clasei muncitoare in viata SUA.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.