Dragos Paul Aligica: Vidul intelectual si de caracter nu poate sa fie acoperit cu haina cauzelor corectitudinii politice si sabloanelor cool si la moda

  Print Friendly, PDF & Email

  Am scris ieri un text despre tineri neispraviti de toate varstele cu ambitii intelectuale, ratati din vocatie, resentimentari, frustrati care cred ca se afirma, devin cunoscuti, importanti, relevanti, intelectuali publici etc daca se baga in seama singuri injurand un Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu, Andrei Plesu sau Horia Patapievici.

  dragos paul aligica Mai e o categorie – chiar si mai ridicola – si ieri in reactiile ei la textul meu, am avut ocazia sa mi se readuca aminte de ea. E vorba de cei care in loc sa-si fixeze obsesiile oportunist-mediocre, ca toti imbecilii si ratatii normali, la varful piramidei, ii casuna pe cate unul ca mine, care nici macar nu pot spune ca figurez undeva in piramida.

  E un fenomen in sine cum cade cate un prost din asta cu studii incerte, talente inexistente, perspective nule si ambitii si imagini de sine patologic-irealiste, in groapa corectitudinii politice si de acolo, de la adancimea de intelegere astfel castigata, ii casuna pe cate cineva ca mine. Regulat aflu ca ma injura cate unul din astia care cu luni, ani, decenii in urma, in cine stie ce varii contexte de mult uitate si irelevante, li s-a parut ca am atentat la onoarea lor de intelectuali in devenire -sau ma rog, ce naiba se cred ei ca sunt- fie zicandu-le ceva despre vreunul din sabloanele corecte politic cu care se identifica in fiinta lor firava cogitativ dar altfel inimoasa la cauze marete, fie reactionand in exasperare la tipul de stupiditate tifnoasa pe care il ilustrau.

  Le spun acum: Ce pot sa va fac eu, mai oameni buni?! Nu e vina mea ca altii va tolereaza si va incurajeaza tacit dandu-va impresia ca vidul intelectual si de caracter poate sa fie acoperit cu haina cauzelor corectitudinii politice si sabloanelor cool si la moda. Nu e vina mea ca va aflati in criza identitara la o varsta la care probabil trebuia de mult sa va fi simtit confortabili in propria piele.

  Vedeti-va mai oameni buni de viata, faceti ceva util societatii, intemeiati-va o familie, incercati sa uitati de ambitii adolescentine care nu se vor implini niciodata. Cineva trebuie sa va spuna asta. E trist ca pana sa ajungeti intamplator pe o pagina scrisa de mine, nimeni nu v-a facut sa intelegeti asta. Si e si mai trist ca acum, ca s-a intamplat, va casuna pe mine si pe mesajul de normalitate si sanatate pe care vi l-am dat, ramanand sa va bantui in obsesiile voastre pe paginile de facebook unde va publicati opera omnia.

  PS
  Foarte rar rog ILD si Blogary sa preia notele mele. Ei le preiau intotdeaua natural si spontan. De data asta ii rog sa preia. Mai ales pe cei de la ILD.

  Dragos Paul Aligica

  sursa foto: popsci.com

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.