Dragos Paul Aligica: Un nou delict de opinie: Lèse-majesté la adresa Uniunii Europene

Print Friendly, PDF & Email

Si uite asa a aparut un nou delict de opinie: Lèse-majesté la adresa Uniunii Europene. Ofensa adusa suveranitatii, eficientei si legitimitatii UE. Ti se pare ca UE nu merge in directia buna? Ti se pare ca alcatuirea sa institutionala este imperfecta, poate eronata in anumite privinte? Ai intrebari cu privire la organizarea birocratica? Nu ti se pare ca politica aia sau aialalta e corecta si benefica in interesul colectiv al statelor si popoarelor membre? Esti iritat de lipsa de leadership si iresponsabilitatea birocratica? Crezi ca intreaga chestie e intr-un blocaj de idee, viziune, leadership si strategie?

aligica Tine-ti gura: Politia gandirii pregateste pentru tine o noua rubrica. Atentatul la ordinea constituita, prin exprimarea unor opinii dusmanoase sau sovaielnice la adresa organelor superioare si a politicilor lor. Nu suntem noi, prieteni, capabili sa facem observatii critice cat sunt ei capabili sa inoveze in registrul corect politic. Pentru ca nu-i asa, in registrul corect politic pentru orice problema exista si solutia: Inventarea unui grup de delicventi de opinie sau atitudine care trebuie infierati public. Case solved.

Observati: In noua logica pui in pericol viitorul european daca indraznesti sa faci observatia elementara, simpla, evidenta, strigatoare la cer ca Mogherini e o tuta si Junker e echivalentul ei masculin sau vicevresa (Apropo: astia mai exista?!). Vedeti bine ca nu faptul ca destinele noastre colective sunt acum pe mana unor impostori si incompetenti patenti ca astia e problema. Nu. Problema e ca noi indraznim sa observam public asta.

Mai, oameni buni, acum ca Romania beneficiaza de calitatea de membru UE, nu inseamna ca suntem angajati in eternitate sa ne suspendam facultatile critice. Nu noi cei care spunem ceea ce vede orice cetatean european informat cu ochiul liber, punem in pericol Viitorul Comun European sau cum vreti voi sa numiti mai pompos lucrurile in limba voastra de lemn. Nu noi. Voi si tipul de leadership si abordare pe care il sustineti. Voi sunteti pericolul public real.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.