Drapelul comuniştilor nu este înregistrat oficial şi nu are nicio şansă să fie înregistrat

Print Friendly, PDF & Email

Drapelul pe care comuniştii îl prezintă drept steagul istoric al Moldovei (în culorile roşu şi albastru cu o stemă pe el) şi care a fost arborat pe sediile autorităţilor locale din unele raioane nu este înregistrat oficial la Comisia Naţională de Heraldică, constituită pe lângă preşedintele R. Moldova, şi nu are nicio şansă să fie înregistrat.

O declaraţie în acest sens a făcut pentru TRIBUNA Mariana Şlapac, preşedinta Comisiei.

«Nu ştiu de aşa creaţie. Probabil, este făcută de un grup de oameni sau de un partid politic. Dar există alte probleme, și anume că acest steag conține anumite însemne care amintesc însemnele din scutul mic al Stemei R. Moldova. Este o creaţie samavolnică a unui grup de oameni care nu figurează oficial nicăieri», a declarat ea.

Mariana Şlapac susţine că, recent, Comisia Naţională de Heraldică a examinat, cu participarea mai multor experţi, situaţia legată de acest steag.

«Şi-au expus opinia şi experţii, şi juriştii. Ca rezultat, pot să vă spun că acest drapel nu are nicio șansă să fie înregistrat la Comisia Națională de Heraldică. Totodată, nu noi suntem cei care să interzicem utilizarea acestui drapel. Sunt autorităţi, este lege, care prevede cine interzice, cine pedepseşte etc. În situaţia creată, putem doar da aprecieri. Şi ceea ce vă pot spune este că acest drapel e unul contradictoriu. Persoana care l-a elaborat şi pretinde că e unul istoric nu s-a documentat aşa cum ar fi trebuit s-o facă», a mai declarat Mariana Şlapac.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.