Exerciții militare NATO în Ucraina: Sunt așteptați 3000 de militari NATO, armament greu, avioane, nave de luptă, elicoptere și submarine

0

Parlamentul de la Kiev, Verhovna Rada, a aprobat joi cererea președintelui Ucrainei, Petro Poroshenko, de a permite accesul trupelor străine pe teritoriul acestei țări, în anul 2017, informează agenția Unian, citata de România Liberă.

Militarii străini au dreptul să intre în Ucraina pentru a participa la exerciții multinaționale. Două asemenea exerciții vor fi Sea Breeze 2017 și Rapid Trident 2017, la ambele fiind așteptați militari ai Statelor Unite.

Efectivul maxim de militari străini acceptați simultan în Ucraina în anul 2017 este de 3000 de oameni care vor putea fi însoțiți de tehnică militară grea, inclusiv până la zece avioane sau elicoptere, zece nave de luptă de suprafață, precum și cinci submarine.

Navele de suprafață și submarinele vor fi prezente în apele teritoriale ale Ucrainei, timp de până la 25 de zile, în perioada iulie – septembrie 2017, în cadrul exercițiului Sea Breeze. La acest exercițiu, condus de Ucraina și SUA, este așteptată și participarea României.

PRELUAT DIN   România Liberă

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here