Florina Neghină: Facebook, dublu standard la instigare

Print Friendly, PDF & Email

Urmăriți videoclipul de mai jos, un experiment realizat de Israel Law Center. Pentru fapte identice, urmările sînt complet diferite. Este una din cele mai bune dovezi ale manipulării la care sîntem supuși, ale permanentei înclinări a balanței, chiar atunci cînd este vorba despre incitare la ură și chiar crimă, în favoarea unora și în detrimentul celorlalți, ale solidarizării cu călăul, respectiv ale condamnării victimei, dacă ținem cont de istoria, patternul comportamental și civilizațional ale celor două părți în discuție.

Share! שתפוThe big Facebook experiment–One page incites against JewsOne page incites against MuslimsWhich page will be closed by Facebook?–https://youtu.be/i3KfQoFHEDs

Posted by Shurat HaDin – Israel Law Center on Monday, January 4, 2016

 

Și acum. La nici o lună de la atentatele teroriste de la Paris, din 13 noiembrie 2015, revendicate de ISIS și care au lăsat în urmă 130 de morți și o teroare nemaiîntîlnită pe continent de la sfîrșitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, și aparent ca reacție la declarațiile candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul acesta, Mark Zuckerberg își declara întregul sprijin față de musulmani – a căror frică legată de eventuale persecuții și-o putea imagina – și îi asigura că vor fi întotdeauna bineveniți pe rețeaua socială al cărei fondator și CEO este.

After the Paris attacks and hate this week, I can only imagine the fear Muslims feel that they will be persecuted for the actions of others.

If you’re a Muslim in this community, as the leader of Facebook I want you to know that you are always welcome here and that we will fight to protect your rights and create a peaceful and safe environment for you. – The Guardian

Inclusiv dreptul de a incita la ură și chiar la crimă, conform filmului de mai sus? În plus:

As a Jew, my parents taught me that we must stand up against attacks on all communities. Even if an attack isn’t against you today, in time attacks on freedom for anyone will hurt everyone.

Ei, asta-i culmea! Carevasăzică una spunem și alta facem. Ba mai mult, mult mai mult. Recunoaște valorile familiei în care a crescut, valori ale familiei și civilizației iudaice. Și cu toate acestea, pe rețeaua socială pe care o păstorește, este permisă incitarea la crimă exact împotriva purtătorilor acestor valori, evreii.

Precizare. Nu sînt deloc o susținătoare a lui Donald Trump, dimpotrivă, consider că parazitează campania preliminară desemnării candidatului republican pentru Casa Albă. Dar asta nu înseamnă să nu constat disproporționalitatea între declarația lui, care privea strict accesul musulmanilor pe teritoriul american, și asta ca urmare a numeroaselor atacuri teroriste comise de aceștia, nicidecum instigare la ură, pe de o parte, și tolerarea unui discurs care incită la ură și crimă împotriva evreilor, pe Facebook, pe de altă parte.

PS: Intru intimpinarea eventualelor comentarii ”inteligente”, în care să mi se spună că Mark Zuckerberg nu se ocupă personal de solicitările privind eliminarea unor pagini: ar trebui. Ar trebui, conform declarațiilor pe care le face, să se asigure că este acordat tratament egal în situații similare.

Florina Neghină

2 gânduri despre “Florina Neghină: Facebook, dublu standard la instigare

  1. De fapt tot ce vrea sa spuna Doamna Neghina cu acest articol este ca ea nu este sustinatoarea lui Donald Trump si sa transmita cititorului roman imaginea lui subtil politizata din unghiul ei de stingist degizat.
    Insa pentru ca nu era „chic” si nici politically correct in reverese, sa o spuna pe cea dreapta a inventat un articol de „frunza verde” ( sau rosie) care sa gazduiasca mesajul.
    Exemplu clasic din manuaul unei unui sudent silitor al scolilor de propaganda si in Romania manipularea merege fiindca Romania este atit de departe de ce se intimpla in USA.
    Nimic nou sub soare: cu cit mergem mai departe, cu atit mai repede ne vom intoarce de unde am plecat, iar manipularea este, trebuie sa recunosc, sublima.

  2. Aiurea. Articolul este despre dublul standard care se aplica in cazul Israelului si al palestinienilor. Cat despre Florina Neghina si preferintele sale politice, este libera sa transmita ce doreste despre Donald Trump si nu vad care este problema pentru ca o face. Mai sus chiar il apara pe miliardarul american in fata unor reactii idioate venite din partea stangistului Zuckerberg.

    In ceea ce ma priveste, nu fac un secret din sustinerea conservatorului Ted Cruz sau recunoasterea rolului pozitiv pe care Donald Trump l-a jucat in alegerile primare ale Partidului Republican. Datorita lui Trump, amnistia nu mai poate fi ignorata, Hillary Clinton a primit un avertisment serios pe tema „the war on women” si niciodata nu a fost mai multa atentie acordata dezbaterilor din interiorul Partidului Republican. Toate servesc Dreptei din SUA si toate slabesc Partidul Democrat.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.