Geert Wilders, achitat de acuzaţiile de incitare la ură rasială

  Print Friendly, PDF & Email

  (…) Wilders, preşedintele Partidului Libertăţii, a treia formaţiune din Olanda, descrisese Islamul ca fiind o religie fascistă şi comparase Coranul cu lucrarea lui Adolf Hitler, Mein Kampf. Organizaţiile care au depus plângere împotriva sa au motivat că aceste remarci au dus ulterior la acte de violenţă şi discriminare îndreptate împotriva musulmanilor şi au cerut compensaţii morale simbolice în valoare de 1 euro.

  Judecătorul a apreciat în final că declaraţiile lui Wilders „sunt acceptabile în contextul unei dezbateri publice”. „Am ajuns la concluzia că, deşi grosolane şi injurioase, aceste afirmaţii nu au dat naştere la ură rasială”, a adăugat magistratul.

  Verdictul a fost urmat de aplauze frenetice ale susţinătorilor lui Wilders prezenţi în sala de judecată. „Nu este doar o simplă achitare, ci o victorie a libertăţii de exprimare în Olanda”, a reacţionat politicianul. 

  Wilders fusese pus sub acuzare în ianuarie 2009, după mai multe remarci anti-Islam făcute în discursurile şi articolele sale, precum şi în filmul său controversat Fitna. Procesul a început un an mai târziu.

   

  6 gânduri despre “Geert Wilders, achitat de acuzaţiile de incitare la ură rasială

  1. Fitna este socant nu din cauza lui Wilders ci din cauza realitatii ce o prezinta. Nu dinsul a inventat materialele, ci Islamistii si teroristii le-au „furnizat” cu indestulare. Pozele nu sint un fiction, o creatie artistica a lui Wilders. Si nici versetele din Coran.

   Sa-l ajute D-zeu sa reuseasca in munca si eforturile lui, nu numai pentru el ci si pentru cei pe care ii apara. Ca de aparare avem nevoie in acesta realitate grea.

   Si sa-l tina D-zeu in paza!

  2. O veste buna. In contextul declaratiilor lui Merkel si Sarkozy, judecatorii olandezi ar fi parut niste trogloditi daca l-ar fi condamnat. Ceva, ceva se misca in problema musulmanilor.

  3. Hm, până şi EVZ cade în etichetare stângistă (ce-i drept, traducând articolul BBC) şi vorbeşte despre „politicianul de extremă dreaptă Geert Wilders”…

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.