„Gestul oribil al Ambasadei Rusiei la București”

  Print Friendly, PDF & Email

  Prezent la dezbaterea “Are România o strategie coerentă în Republica Moldova?” organizată de Centrul de Analiză Strategică Aplicată (CASA) la Palatul Parlamentului și moderată de George Rîpă, Marius Bostan, antreprenor și fost ministru al Telecomunicațiilor, a scos în evidență implicarea domniei sale în acțiuni în anii 90′ ce au avut ca scop reîntregirea națională și intensificarea relațiilor bilaterale, scrie newsint.ro

  De asemenea, dânsul a făcut referire la rolul Federației Ruse în această relație dintre București și Chișinău, anume clipul video postat de ambasada Rusiei la București, referitor la donația acestia din urmă pentru achiziționarea Cumințeniei Pămânutului, caracterizând acest videclip ca făcând istorie politică manipulantă.

  Potrivit lui Marius Bostan, este vorba de o tentativă de manipulare şi de denaturare a adevărului istoric. „A fost un gest absolut oribil. Nu cred că foloseşte nici măcar Rusiei. Evident, este o încercare de manipulare a opiniei publice şi de denaturare a adevărului istoric”, a afirmat fostul ministru, citat de bugetul.ro.

  De altfel, nu doar Marius Bostan s-a simţit jignit de gestul Ambasadei Rusiei. În cursul zilei de marţi, în faţa instituţiei ruseşti, a avut loc un protest cu titlul „Donează un cent pentru Rusia”, scrie bugetul.ro.

  Dânsul a încurajat antreprenorii din România și mediul de business românesc să investească în Republica Moldova, considerând că un fond de garantare a investițiilor în zona din partea statului român ar fi o idee bună în acest sens, menționeaza newsint.ro.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.