Grigore Cartianu: Puciul românesc, în oglinda germană

  Print Friendly, PDF & Email

  Astăzi, în Parlament, USL are ocazia să arate că renunţă la practicile puciste ale ultimelor două luni.

  Pentru asta trebuie să dea dovadă de bună-credinţă. Concret: 1. să nu boicoteze şmechereşte şedinţa extraordinară a Parlamentului; 2. să nu ia în seamă trăsnaia propusă de senatorul liberal Ioan Ghişe, privind validarea în Parlament a ceea ce a invalidat Curtea Constituţională: referendumul din 29 iulie. Niciuna dintre aceste variante nu poate împiedica întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, însă oricare dintre ele ar amâna o dată în plus acest moment de revenire la normalitate.

  Dacă mai există USL-işti care cred sincer în demersul nebunesc al acestei veri, ar fi bine să afle ce mai gândesc şi alţii. De exemplu, Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag – camera inferioară a Parlamentului german. Herr Krichbaum a aşteptat sfârşitul acestui război primitiv, iraţional, pentru a-şi face cunoscute concluziile. Analiza oficialului german este o lecţie pentru toţi politicienii români; una utilă mai ales celor care au susţinut Puciul din Iulie, deveniţi subit antiamericani, antieuropeni şi antigermani.

  „Primul-ministru Ponta şi domnul Antonescu încearcă să creeze o problemă care nu există. Relaţia dintre ţările noastre este foarte bună, cu tradiţie, şi a evoluat de-a lungul anilor. Aceste comentarii nu sunt decât o diversiune ieftină. Ponta vrea să distragă atenţia de la eşecul referendumului şi de la adevăratele probleme ale României. Acest lucru nu este demn pentru un prim-ministru şi politician important al unei ţări membre UE. În mod special, comentariile domnului Antonescu au fost dăunătoare nu pentru Angela Merkel, ci pentru el însuşi.Trebuie să fie atent, pentru că nu va mai fi luat în serios la nivel European.”

  Acest citat al domnului Krichbaum poate ţine loc de epitaf pe mormântul politic al celor doi pucişti. Parlamentarul german explică şi atitudinea critică a Germaniei faţă de o Românie aflată într-un periculos derapaj antidemocratic:

  „Astăzi, Germania are un cancelar şi un preşedinte care au trăit pe propria piele lipsa libertăţii şi a democraţiei. De aceea, Germania este foarte sensibilă în privinţa subminării standardelor democratice şi a statului de drept”.

  Gunther Krichbaum se referă la experienţa est-germană (în fosta Republică Democrată Germană, aflată sub un regim comunist impus de URSS) a actualilor conducători de la Berlin, Angela Merkel şi Joachim Gauck.

  […]

  Danke, Herr Krichbaum! Astfel de analize sunt esenţiale în înţelegerea, de către cât mai mulţi români, a gravităţii situaţiei în care i-a adus un grup de politicieni iresponsabili, nerăbdători să acapareze – prin orice mijloace – toată puterea în stat.

  Grigore Cartianu

  Un gând despre “Grigore Cartianu: Puciul românesc, în oglinda germană

  1. Nenea Cireș (Kirchbaum 🙂 ) o fi de acord cu noua „Constituție Europeană” ce o propune Merkel ? Problema se va lua în discuție la summitul UE din decembrie, se pare. Mă amuz de pe acum la piruetele pe care le va face USL, care va asuma chestiunea, mă scârbesc anticipând vocile din PDL care vor face lobby pentru planul Merkel.

   http://www.mediafax.ro/externe.....na-9980618

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.