Guvernul Felix-Ponta trece la fapte: Lovitura pentru Chevron: Programul de guvernare al Guvernului Ponta prevede moratoriu imediat pentru exploatarea gazelor de sist

Print Friendly, PDF & Email

Linia anti-americana (de fapt pro-rusa) din USL trâmbitata recent la Bârlad de deputatul PSD Adrian Solomon (când cu amenitarea lui MRU cu soarta lui Aldo Moro) capata contur în programul guvernului Felix-Ponta.

Nu degeaba a declansat Antena3 campania barladeana anti-Chevron. Pai de ce sa avem gaze ieftine, cand putem importa scump de la rusi sau ne putem încalzi prin intermediarii lui varanului? Iata un articol din Hotnews.ro:

Lovitura pentru Chevron: Programul de guvernare al Guvernului Ponta prevede moratoriu imediat pentru exploatarea gazelor de sist (Hotnews.ro)

Programul de guvernare al Guvernului Ponta, depus joi seara in Parlament, prevede „Instituirea imediata a unui moratoriu privind exploatarea gazelor de sist pana la finalizarea studiilor ce se afla in derulare la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fractionare hidraulica”. Moratoriu privind exploatarea gazelor de sist inseamna sistarea oricarei activitati de extractie prin controversatul procedeu al fracturarii hidraulice.

In acest moment, Bulgaria si Franta sint celelalte doua tari din UE care au impus un moratoriu similar. Chevron are in Romania patru licente de explorare si exploatare, toate fiind in faza de explorare a eventualelor zacaminte.

Reamintim ca la nivelul Comisiei Europene a fost infiintat, in ianuarie 2012, un grup de lucru privind efectele asupra mediului a fracturarii hidraulice.Alexandru Patruti, seful ANRM, a declarat pentru HotNews.ro in aprilie 2012 ca din acest grup de lucru fac parte si experti romani din cadrul ANRM si Ministerului Mediului. Comisia Europeana a decis insa ca nu este nevoie de o legislatie europeana privind gazele de sist, lasind la latitudinea fiecarui stat membru decizia privind permiterea sau interzicerea procedeului fracturarii hidraulice.

Si un bonus:

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.