VIDEO H.R. Patapievici despre amenintarile lui Nicolae Breban si schilodirea ICR

Print Friendly, PDF & Email


(scuze pentru sincopele din inregistrare)

„Chestiunea in fond e urmatoarea: [Breban] n-a retractat si de aici reiese faptul ca deplange faptul ca romanii nu sunt atat de curajosi incat sa puna mana pe pistol si sa ma impuste. Noi suntem un popor remarcabil din punctul de vedere al capacitatii de a vedea, in mod just, latura comica a lucrurilor, de a vedea derizoriul din lucruri. In cazul de fata, insa, eu cred ca e ceva ce nu putem dezumfla si nu pentru ca e maret ce s-a spus, ci pentru ca este grav.”

„Sa nu uitam ca in societate sunt multi oameni dezaxati. Ei pot judecata in modul urmator: ‘Breban, Academia Romana, romancier extraordinar – daca un astfel de om poate spune ca Patapievici poate fi impuscat asta e ceva; n-as fi eu bravul roman care poate face asta?’. Si nu ma victimizez, dar incerc sa arat ca noi, daca vrem sa construim o societate decenta, trebuie sa spunem ‘nu’ folosiri cuvintelor in acest fel.”

„Academia a raspuns si a dat un raspuns care nu e in regula. In primul rand ca se refera numai la Liiceanu. (…) Oameni din Academia Romana au vorbit despre diferente de opinie. Ori nu despre asta e vorba, pentru ca diferentele de opinii se rezolva cu ajutorul rationamentelor, faptelor, argumentelor. Si nu trebuie sa acceptam punctul de vedere ca opiniile sau diferentele de opinii pot fi transate prin instigarea la impuscare”. (via ziare.com)

Si despre Iliescu: „Ion Iliescu a parafat in 1991 un tratat cu URSS care ne inrobea. Un act mai antinational nu exista. Ca roman nu faci asta, ca om politic nu faci mineriade, ca emanatie a Revoluției nu rastalmacesti Revoluția, nu vorbesti despre nobilele idealuri ale comunismului.”

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.