Hezbollah-ul poate ataca oricând în Europa – avertizare SUA

Print Friendly, PDF & Email

Declarație a lui Daniel Benjamin, coordinator al biroului anti-terorism din cadrul Departamentului de Stat:

„Evaluarea noastră este că în viitorul apropiat Hezbollah-ul și Iranul vor continua împreună menținerea unui nivel înalt de activitate teroristă și de cooperare operațională.

Suntem din ce în ce mai preocupați de activitățile Hezbollah pe un număr de fronturi, inclusiv campania sa terorista crescută de pe mapamond.

Evaluarea noastră este că Hezbollah-ul poate ataca în Europa sau oriunde, oricând, cu sau fără avertizare.

Hezbollah-ul menține o prezență în Europa și în activitățile sale recente a demonstrat că organizația nu pare constrânsă de eventualitatea unor pierderi colaterale sau de un eșec politic care ar putea să rezulte din acțiunile directe de acolo.

Hezbollah-ul crede că în ultimii ani au existat campanii susținute împotriva sa și a sprijinitorilor săi Iranul și Siria din partea Israelului și a țărilor occidentale, iar această percepție este puțin probabil să se schimbe.

Ambele (Hezbollah-ul politic și grupul armat, n.t) rămân determinate să se răzbune pe Israel și să răspundă în forță la presiunea condusă de statele occidentate împotriva Siriei și a Iranului.”

Notă Radio Netherlands Worldwide: Hezbollah este o facțiune șiită armată care operează în Liban ca un partid politic și ca o forță de rezistență contra Israelului, iar puterile occidentale consideră că această organizație conduce o rețea militantă internațională.

Este sprijinită de Damasc și de Teheran și a fost acuzată atât de executarea unor atacuri cu bombă asupra unor ținte israeliene în Europa și Asia dar și de susținerea lui Bashar Al-Assad în asaltul acestuia asupra revoltei armate.

Vezi și France24, Le Figaro etc

4 gânduri despre “Hezbollah-ul poate ataca oricând în Europa – avertizare SUA

 1. Statele europene se dovedesc iarasi si iarasi oarbe si mai ales ipocrite. De elvetieni nici nu mai vorbesc. Europenii nu au invatat nimic din istorie, chiar si din istoria care i-a costat tributul cel mai greu.
  Dovezile pentru trecerea Hizbala pe lista organizatiilor teroriste sunt fara numar. Numai cine vrea cu tot dinadinsul sa faca abstractie de ele, nu le vede.
  Ce putem face, Israelul este totusi cel mai vizat de catre terorismul Hizbala, as putea spune ca amenintarea este existentiala, asa ca acest stat incearca sa deschida ochii lumii in aceasta privinta. Dupa atacul terorist de la Burgas, Israelul s-a adresat CE in scopul trecerii Hizb. pe lista organizatiilor teroriste. Raspunsul ipocrit al CE fost asezat pe doua picioare putrede:
  1. Ca CE poate lua o asemenea decizie numai in unanimitate. Deci deoarece unii nu au fost de acord, pentru intreaga CE Hizb. ramane o organizatie curata si neprihanita.
  2. Ca Hizb. participa ca partid politic la conducerea Libanului. Sau cum s-ar mai putea zice, „curat murdar”.

  Si ca sa fim actualizati, iata ce excreteaza un onorabil fruntas al Hizb., unul Walid Sakariya intr-un interviu transmis de „Al-Manar TV” la 7 August 2012 (citez in engleza din sursa):

  Walid Sakariya: „My analysis is the following: If Iran becomes a nuclear state, the entire equation in the Middle East will change.
  „In such a case, Syria would have to be steadfast – even if a war of attrition is waged against it – in order to accomplish this goal, because this [nuclear] weapon is meant for Syria too, not just for Iran.
  „The viewers should not interpret this as if Syria is serving an Iranian agenda.
  „This nuclear weapon is meant to create a balance of terror with Israel, to finish off the Zionist enterprise, and to end all Israeli aggression against the Arab nation.”

  In sursa puteti vedea si clipul video respectiv.

  Nu e nimic nou, trebuie doar din cand in cand amintit cu ce fiare avem de a face.

 2. Corneliu, ne cunoastem vecinii si ipocriziile lor. Am gasit pe YouTube partea in care Sakariah isi expune dorinta de a „termina definitiv cu intreprinderea sionista”:

  Ieri, intr-un centru comercial (poate Kaufland, poate Selgros, Metro sau Carrefour, nu are importanta), am vazut un grup mare de turisti israelieni, oameni decenti, curiosi, perfect integrati cu ceilalti cumparatori. M-am simtit mandru ca vin si ca se simt aproape ca la ei acasa.

 3. Multumesc, Francesco.
  Romanii au simtit si ei bineinteles si nu doar nu o data in istorie (inclusiv cea mai veche) ipocrizia si falsitatea vecinilor. Se pare ca acest tip de ipocrizie a fost adus in Europa la nivel de arta.
  Nu mai cautasem pe Youtube si-ti multumesc pentru afisarea directa.a clipului.
  In privinta turistilor israelieni, ei se simt intr-adevar bine si relaxati in Romania, mai bine decat in multe alte locuri.

 4. Corneliu,

  Ca Hizb. participa ca partid politic la conducerea Libanului. Sau cum s-ar mai putea zice, “curat murdar”.

  Asta imi aminteste de-un banc:

  Intrebare la rabin: Mi-a cazut o mare halca de carne in closet. O mai pot intrebuinta, e kasher?
  Raspunsul rabinului: E kasher, dar pute (ze kasher aval masriah).

  Dar de ce grupe teroriste daca participa ca partid la conducerea unei tari au imunitate? Cu atit e mai grav. Teriristii sint teroristi, oriunde ar fi si mai ales nu trebuie lasasti sa aiba legitimitate mai ales ca partid.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.