Horia Tabacu: Antena 3 (live) – Ce au zis Nistorescu, Diaconu, SRS și Ciuvică despre Voiculescu

Print Friendly, PDF & Email

Multe subiecte, unele dintre ele vitale pentru viitorul nostru. Începem cu Dan Voiculescu, mai exact cu ce a zis el despre suspendare. De ziua Armatei Băsescu nu a participat la nici o ceremonie. Gâdea nu este în apele lui. De ce nu a participat, prețul alianței cu americanii și bătălia pentru 26 miliarde de euro. Masă bogată. Este pomenit și MRU cu gaze de șist. Vom afla informații interesante, toate în această seară. Prea multe promisiuni. Mi-e teamă că vom sări de la una la alta. Președintele dă bani americanilor.

Cornel Nistorescu, Ciuvică, Mircea Diaconu, Adrian Ursu, Sorin Roșca Stănescu și profesorul Alexandru Athanasiu.

Începem cu Voiculescu, imagini pe ecranul mare. Toată munca lui Gâdea&Comp o spulberă Varanul cu propunerea asta. Ultimul dram de credibilitate se duce. ASTA ESTE N-AI CE SA FACI, ASA VREA PATRONUL!

Ce-ar putea zice invitații? Mai ales cei care nu sunt angajații lui Voiculescu? Grea misiune! Mai ales că invitații sunt bogați și nu par să primească bani de la Varan. Nistorescu o ia călduț și pe ocolișuri. Chiar ironic și pomenește și despre plagiatul lui Ponta. Este pentru, dar așa de politețe. Ponta i se pare pe dric. Vorbește de George Maior ca premier. Pare a fi singura soluție pentru a-l salva pe Ponta. Ursu, care este angajat, e mult mai ferm. Îl contrazice pe Cornel. SRS este de acord cu suspendarea pentru a duce la îndeplinire voința cetățenilor României. Nici el nu zice nimic despre Varan. Cămașa îl întinerește. Crede, după cum vorbește, că el a propus o nouă suspendare.

Varanul se enervează la cască, Gâdea va interveni. Dar se bagă Cornel care spune că liderii USL au capotat în timpul referendumului. Athanasiu este întrebat dar Gâdea începe să vorbească fără număr, fără număr. Ca de obicei nu se mai înțelege. Athanasiu spune ceea se s-a gândit pe drum când a venit de acasă. Bate câmpii cu teoria chibritului. Și el este rezervat și nu-l laudă pe Varan. Ar fi fost bună Oana în platou, ca să nu mai vorbim de Oana 2, care ar fi răspuns cum trebuie și cum a cerut și a așteptat Dan Voiculescu. Athanasiu este din alt film dar, după ton, zice cam ce trebuie.

Este pe linie, trece de la una la alta. Nu deranjează. Diaconu se uită cu o expresie de om dezorientat. Cred că nici nu-l întreabă pe el. Pare șocat. Athanasiu nu este într-o zi bună.Devine aproape la fel de plictisitor ca și Varanul ieri, deși este cu 9 ani mai tânăr. Vorbește despre trădări. Îi obsedează. Spune că Băsescu s-ar fi retras în munți și mai are puțin până să dispară. Varanul zicea invers. Gâdea fabulează cu referendumul, ca și cum nu s-ar fi terminat. Athanasiu acuză acceptarea cvorumului. Ciuvică îi spune că era în lege. Emisiunea a luat-o pe cu totul alt drum decât cel anunțat. În sfârșit, Ciuvică vorbește de Varan. Pauză.

Ciuvică ar vota pentru suspendare în fiecare duminică. Dar trebuie un motiv serios. Pentru întreaga activitate, zice Gâdea. E tot cu cvorum, spune Ciuvică. Se întoarce împotriva Varanului, rău de tot. Îi demonstrează că a sărit ca fraierul. Și ca să-l liniștească spune că Băsescu îl va numi pe Ponta. Îl suspendăm după, spune Ciuvică. Ajund la Rus, pe care nu l-ar asculta nimeni.

Gâdea îl acuză cu un ton proletar. Ciuvică spune despre Rus că este omul lui Băsescu. Diaconu începe timid. Joacă în victimă. Gâdea dă cu sete în Rus și spune că a fost când a trebuit. Nimeni nu spune că l-a adus Ponta. Gâdea vrea pariu și face cu Diaconu. Diaconu spune că Rus a dispărut. Diaconu dă și el în Varan și mută centrul de greutate după alegeri. Diaconu se încurcă și vorbește despre un curcan unflat și mare, croncănind. Dacă bați din palme curcanul devine jumătate și fuge. Bate câmpii și Diaconu. Îi stă bine doar la teatru.

Gâdea vrea să-l calce în picioare și îl critică pe Băsescu spunând aceleași lucruri a suta oară. Toți sunt încordați începând cu Gâdea. Parcă le clănțăne dinții. O fi frig acolo?

[…]

E atmosferă de înmormântare. Ciuvică o tot dă cu alegerile și spune că a fost chemat la poliție să fie cercetat. Zice că o să râdă de ei. Ciuvică pleacă în Italia și se miră că USL tremură de frica lui Băsescu. Ursu critică actuala guvernare și își pune speranțe în cea viitoare. Cornel se miră de ce se teme Guvernul de generali și de STS. Îi înjură cam rău.

Gâdea schimbă vorba. Se întoarce la avansările în rezervă. Un subiect lipsit de miză. Cei din platou discutau probleme mult mai grave. De ce nu a fost Băsescu la ziua armatei? Ciuvică spune că au fost degradați coloneii în rezervă. Ursu zice că nu. Se dau imagini de la ziua armatei. Regia se încurcă. În 2012 Băsescu nu mai apare la festivitate. Cornel spune că și-a pierdut puterea de simbol. Gâdea zice că nu a venit pentru că pe invitația către el nu s-a trecut Excelență. Dobrițoiu și-a cerut scuze că nu a scris Excelență. Mare brânză!

Gâdea comentează prezența noastră la războaiele din alte țări. A descoperit o telegramă între Băsescu și Ambasadorul SUA. Ceva l-a lăsat fără replică. România ar fi renunțat la datoria istorică a Irakului de 6 miliarde de dolari. Că ne-o și dădeau! Gâdea citește din Ziarul financiar cât a cheltuit România cu războaiele SUA. Acum trece la soldații români căzuți în lupte. Pune problema aiurea. Sunt sigur că știe adevărul dar vorbește doar pentru prostime. Din acest motiv și cei din platou tac. Știu că este făcătură. Și problema lui Gâdea și modul în care o pune.

[…]

Chinezii cu două miliarde au făcut un pod. Imagini foarte interesante cu cel mai mare pod din lume. Emisiunea este brambura.Fiecare spune ce vrea. Athanasiu nu mai este întrebat nimic. Gâdea îi spune lui Cornel cât a costat cea mai înaltă clădire din lume. Imagini frumoase și instructive. Cornel spune că puteam face și noi zece turnuri în Pipera cu banii luați de la FNI. Ajungem în Los Angeles la o școală. Trece timp și dezvăluirile s-au dus pe apa Sâmbetei.

Sorin spune că Băsescu nu avea dreptul să șteargă datoria Irakului. Athanasiu nuanțează cum s-au stabilit datoriile Irakului, prin ședințe de Parlament. Athanasiu schimbă vorba, tocmai când se prinsese un fir. Îi plictisește pe toți. Se vede pe fețele lor. Athanasiu intră în istoria României. Spune cum s-a făcut România mare. Cornel zice ceva și râde singur. Athanasiu spune că Băsescu a mituit armata pentru că păstrăm modelul sovietic de promovare în rezervă a ofițerilor. S-au creat minștrii în armată. Ursu și-a revenit și este de acord cu Athanasiu. Acesta îi dă peste bot lui Ursu. Acesta eschivează și îi dă apă la moară lui Sorin despre ascultarea telefoanelor. Nu se mai înțelege nimic. Ursu se cam contrazice el pe el și jignește „tinichelele” de la STS și SPP.

Athanasiu comentează banii pe care trebuia să-i ia România de la alte țări și în special din Irak. Hai cu pauza, Gâdea că adormim.

Cornel îl admiră pe Athanasiu , chiar și Ciuvică îl privește cu mai puțină scârbă. Athanasiu se ambalează spunând prostii.

Gâdea schimbă vorba din nou. Atacă. Iar vorbește de MRU, tezaur, Gojdu, Corina Vințan, Roșia Montană, gaze de șist. Nu se înțelege nimic. Vedem un articol din România liberă despre valoare resurselor noastre de aur și argint. Iar citește cifre astronomice. Dar vine pauza, cea lungă.

Până să vină Mircea Gâdea citește cifre și ajunge la zeci de miliarde, valoare bogățiilor României. De care nu se va bucura poporul nostru. Ciuvică spune că asta depinde de cum vor gestiona exploatarea cei care vor veni la guvernare. Corect! Cu alte cuvinte, degeaba te miorlăi, Gâdea!

[…] par plictisiți. Știu că Varanul se va supăra tare. Dar nu au putut mai mult. Athanasiu aduce vorba de regii României și îi laudă. Aflăm câte ceva despre Vlahuță și N.D.Cocea. Încheie criticând regimul Băsescu. Toți se bucură. Ajungem și la petrolul norvegian. Cornel face contabilitate și Diaconu trece la Finlanda. Descrie țara. Ursu e tragic.

Bună seara, Mircea! Și Badea este cam derutat. Așa se întâmplă după o emisiune slabă a lui Gâdea. Înjură și el USL, ca și Ciuvică. Badea amintește că Ponta l-a adus pe Rus. Bravo!

Horia Tabacu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.