Ino Ardelean: Agent de influenta al lui Putin si colaborator la „Vocea Rusiei”, uns viceprimar la Timișoara

  Print Friendly, PDF & Email

  Am tot auzit și știm cu toții că Timișoara este un oraș al premierelor naționale și chiar europene sau mondiale: primul oraș iluminat electric, primul tramvai electric, stație de salvare, primul oraș liber de comunism etc. Mai nou, Timișoara are și alt gen de premiere. Pe 25 mai, PSD a câștigat pentru prima dată alegerile la nivelul orașului. (E drept, cu sprijinul consistent al primarului Nicolae Robu.) Acum, orașul simbol al Revoluției anticomuniste se pregătește de o nouă premieră. Una cu care nu s-ar lăuda însă nici Caracalul sau Cuca Măcăii. Astfel, în urma unei înțelegeri cu PSD, consilierul local Bogdan Herzog, renumit agent de influență al Rusiei în Vestul României, va fi uns viceprimar în locul liberalului Dan Diaconu. Și am proprietatea termenului, ca să susțin acest lucru.

  Cum s-a ajuns aici? În urma unor înțelegeri de tip blitzkrieg, PSD a bătut palma cu PP-DD, dar și cu doi consilieri locali fără partid, pentru a face noi majorități în CLT și CJT. Cei doi sunt Bogdan Herzog și Flavius Boncea, mai cunoscuți drept copii de mingi ai fostului primar Gheorghe Ciuhandu. O tripletă care se revendică drept anticomunistă, anti-PSD-istă, dar care a ajuns să bată palma cu PSD și oamenii din teritoriu ai bizarului „Domn Dan”. Și asta, doar la un scurt „aport!” strigat de Titu Bojin, președintele PSD Timiș și fără multe târguieli. Ca să nu mai spun că se întâmplă într-o periaodă în care partidele de dreapta încep să se regrupeze pentru a face față pericolului unui partid-stat de culoare roșie. Dar doctrina și principiile țin exact până acolo unde începe să miroase a ciolan proaspăt. De altfel, mutarea celor doi nu este chiar surprinzătoare, ei votând de mai multe ori în CLT alături de PSD. Puturoasă este doar ipocrizia!

  Revenind la Bogdan Herzog, fanaticul susținător al lui Vladimir Putin, trebuie spus că acesta este colaborator la „Vocea Rusiei”, oficios putinist, înființat de KGB. Acolo unde îl ridică în slăvi pe agresorul de la Kremlin și înjură extrem de virulent „putredul Occident”. Oricât ar fi PSD-iștii de continuatori ai Partidului Comunist, ar trebui să le fie cel puțin jenă de asocierea cu un astfel de individ. Dacă, la nivel național, liderii partidului se dau de ceasul morții ca să demonstreze că n-au nicio legătură cu Putin și Rusia și că sunt apropiați de valorile Occidentului, întovărășirea la nivel local cu un anti-european și pro-putinist, care mai are și afinități legionare, n-are cum să le pice prea bine. Măcar la imagine. Iar dacă mai luăm în considerare faptul că România se află într-o stare de expectativă (ca să nu spun război rece) față de Rusia, promovarea la conducerea Timișoarei a unui agent de influență al continuatorului Uniunii Sovietice este ca o flegmă de neșters pe obrazul primului oraș din România care s-a ridicat împotriva comunismului. Ca să nu mai spun că, într-o țară normală aflată într-o stare de veghe vizavi de un alt stat, un individ precum Herzog ar trebui să fie un obiectiv pentru serviciile secrete, nu uns demnitar.

  Dar iată și câteva exemple din gândirea celui care va fi ales viceprimar al Timișoarei: „Dezlănțuirea crizei ucrainiene cu larga insistență a birocraților europeni și a țuțărilor acestora – vezi declarațiile insipidului Van Rompuy și prezența lituaniană și poloneză în mijlocul demonstranților de la Kiev – nu vine întâmplător la scurt timp după marile succese diplomatice rusești în problemele Siria și Iran. Faptul că medierea rusă a condus la evitarea pe moment a unui război de anvergură, poate mondial, pare să nu fi satisfăcut toate părțile implicate. Reacția a fost mutarea teatrului de acțiune mai aproape de Rusia, pecepută ca principalul opozant al sistemului hegemonic actual” (Vocea Rusiei – 7 decembrie 2013). „Prin organizarea Olimpiadei de la Soci, președintele Putin a intenționat să arate lumii o Rusie renăscută din propria-i cenușă, eliberată de comunism și revitalizată după un deceniu de jaf din partea oligarhilor. Rusia pe care o reprezintă Putin se dorește o țară echilibrată, stăpână pe destinul ei, o țară care nu acceptă amestecul altora în propriile decizii, dar, în același timp, este capabilă să ofere prietenie și deschidere (…) O Rusie nouă, o Rusie puternică, o țară competitivă și deschisă cred că a fost o lecție pe care a dorit Putin să o ofere propriului popor și lumii întregi”. (Vocea Rusiei 10 februarie). „Putin nu are nicio vină pentru tot ce se întâmplă acolo. El este împăciuitorul, vrea ca lucrurile în zonă să evolueze pe cale pașnică”, (deBanat, 4 martie 2014). Cine mai vrea și alte exemple să caute în arhiva Vocii Rusiei, care este doldora cu articole semnate de Herzog.

  P.S. Totuși, PSD are timp să reevalueze situația și să salveze Timișoara de o rușine fără precedent.

   

  5 gânduri despre “Ino Ardelean: Agent de influenta al lui Putin si colaborator la „Vocea Rusiei”, uns viceprimar la Timișoara

  1. Incredibil..PSD isi vinde tot ce are in dotare..si pe ma-sa si pe ta-su ,doar sa isi sustina dementiala putere..Rusinoasa numire..miroase a tradare ..acest Herzog sa devina viceprimar in porimul oras erou al Revolutiei din 1989??
   Se scoala mortii din morminte… rusine ,voua timisoreni ca va lasati umiliti!

  2. Etichetele se mai învechesc, orașele mai năpârlesc. Cu câțiva ani în urmă, domnul Claudiu Iordache, la o lansare de carte a domniei sale la Brașov, spunea despre Timișoara că e cam departe de eticheta primită în 89. De fapt, ca și în alte orașe, au fost destul de puțini ( și din aceia o parte erau din sistem, de ambele părți) care au ieșit în stradă. Doar când s-a văzut clar unde înclină balanța s-a ”trezit” mândrul popor devenit, nici el nu mai știe de ce, martir. Brașovul se scaldă în aceleași ape. Ce-i care cereau capetele celor de la ”15 NOE” cu aceeași isterie care cuprindea mulțimea din evul mediu la câte un autodafe, au devenit și ei vajnici anticomuniști. Lasă că cei care aveau atunci o poziție în sistem s-au integrat imediat în noile structuri. Trebuie să spun că mi-au luat și mie ochii aceste etichete când sclipeau ele mai tare, dar experiențele de care am avut parte pe parcurs m-au făcut imun la ele. Mândria fără temei face ca păduchele să cam sară în frunce.

  3. un cititor pe facebook scrie:

   veti afla miine daca ajunge vice primar…in aceeasi sedinta de consiliu se afla pe ordinea de zi si retragerea mandatului de consilier local pt tov herzog si pt celalalt asa -zis taranist ,Boncea…acestia sunt contestati de Pntcd Timis pt ca au fost exclusi din cauza acestei minarii si ,pe cale de consecinta ,ne mai avind sustinerea partidului trebuie inlocuiti in consiliul local cu urmatorii doi pe lista…sa vedem care alternativa se voteaza prima…pt ca Robu i-ar vrea afara pe astia doi,iar PSD a batut palma cu ei impotriva lui Robu…mina dreapta a lui Robu ar trebui inlocuita cu tov Herzog

   https://www.facebook.com/groups/inliniedreapta/permalink/738794716188333/

  4. „Nu ascund faptul că după destrămarea USL, anumite partide au dorit să se consulte cu mine în calitate de fost primar şi de membru al PNŢCD, între care consilierii locali UpT (PNtCD + FDGR), reprezentanţi ai PSD, dar şi dl viceprimar PNL Dan Diaconu. Consider că era un gest de normalitate şi de libertate să mă întâlnesc cu persoanele respective. De asemenea, sper ca protocolul administrativ între PSD şi consilierii locali ai UpT, cu desemnarea dlui Bogdan Herzog în funcţia de viceprimar, poate asigura continuarea proiectelor demarate de administraţia Ciuhandu, susţinerea guvernamentală a acestora şi implicit deblocarea oraşului.”-Gheorghe Ciuhandu fost primar al Timisoarei, fost presedinte PNTCD, actual membru PNTCD

  5. Circ fără precedent în Consiliul Local Timişoara. Luptă cruntă pentru putere în politica locală. PSD nu a reuşit să schimbe viceprimarul

   Când a fost supusă la vot înlocuirea viceprimarului liberal Dan Diaconu, consilierii PNL şi PD-L s-au s-au retras, în sală rămânând doar 14 consilieri, numărul limită pentru cvorumul necesar. În urma votului secret, Dan Diaconu a rămas pe funcţie, fiind 13 voturi pentru înlocuirea lui şi unul împotrivă. Practic, acest vot a făcut diferenţa care a dus la o înfrângere zdrobitoare a PSD-ului.

   „A fost o nereuşită în condiţiile în care unul dintre colegii care a semnat acel parteneriat admnistrativ a plecat din sală, iar unul dintre colegi a votat împotrivă. Se poate spune că cineva a trădat. A fost un vot secret, legal, cu ştampilă”, a declarat consilierul PSD Radu Ţoancă, vizibil afectat de rezultatul votului.

   La rândul său, consilierul Bogdan Herzog, care era propus pentru funcţia de viceprimar l-a felicitat pe Dan Diaconu pentru păstrarea funcţiei. „Domnul Diaconu a ţinut foarte mult la funcţia de viceprimar. Îl felicit că a rămas pe funcţie. Eu mă bucur că am putut să răspund în Consiliul Local unor acuze care mi-au fost aduse”, a declarat Bogdan Herzog, care a fost acuzat de propagandă prorusă pentru mai multe articole publicate în Vocea Rusiei.

   În cealaltă tabără, liberalii au sărbătorit reuşita cântându-i „La mulţi ani” viceprimarului Dan Diaconu, care îşi sărbătoreşte ziua de naştere chiar astăzi. Primarul Nicolae Robu a reiterat ideea că în spatele încercării de schimbare a viceprimarului Diaconu se află fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, pe care l-a acuzat că a încercat să îşi pună în funcţie un apropiat al său.

   Foşti parteneri în cadrul USL, liberalii şi social-democraţii din Timişoara au ajuns în război deschis pentru acapararea puterii la nivel local. În această luptă crâncenă pentru putere, PSD are un avantaj numeric, reuşind atragerea a doi consilieri PNŢCD, Bogdan Herzog şi Flavius Boncea, care înclină balanţa în favoarea PSD. De altfel, şedinţa de astăzi a fost convocată tocmai pentru debarcarea viceprimarului liberal Dan Diaconu şi instalarea pe funcţia de viceprimar a lui Bogdan Herzog. Lucrurile s-au complicat pentru că Herţog şi Boncea au fost excluşi chiar din această dimineaţă din şedinţa de Consiliu Local.
   Încă din debutul şedinţei de Consiliu Local, la care participă aplaudaci ai ambelor tabere, politicienii şi-au aruncat cuvinte grele, certându-se mai întâi pentru desemnarea preşedintelui de şedinţă. Tot cu această ocazie, secretarul Primăriei Timişoara şi primarul Nicolae Robu au avut un schimb de replici acid, ocazie cu care primarul l-a ameninţar pe Cojocari cu sancţiuni.
   Până la urma consilierul PSD Radu Ţoancă a fost desemnat preşedinte de şedinţă. Odată rezolvată această problemă s-a dat startul atacurilor la baionetă. Astfel, foşti parteneri în USL, liberalii şi PSD-iştii şi-au aruncat cuvinte şi acuze grele. Tonul l-a dat primarul Nicolae Robu care i-a acuzat pe PSD-işti că vor să pună mâna pe putere pentru a avea acces la contracte preferenţiale.
   Primarul Nicolae Robu l-a atacat şi pe consilierul propus pentru funcţia de viceprimar, Bogdan Herzog, pe care l-a acuzat, în baza unor articole publicate în Vocea Rusiei, că este prorus, fan al lui Putin. La rândul său, Herzog şi-a asumat afirmaţiile făcute în Vocea Rusiei, dar a spus că este filogerman, militând pentru „o relaţie bună cu Rusia”.
   În momentul în care a primit confirmarea că Bogdan Herzog este colaborator la Vocea Rusiei, Petrică Folică, ales din partea PP-DD, partid care a bătut de altfel palma cu PSD pentru formarea unui noi majorităţi a părăsit sala de şedinţă, susţinând că nu „a ştiut de opiniile acestui om”. Restragerea lui Folică poate pune în pericol majoritatea pe care s-a bazat PSD pentru formarea unei noi majorităţi.
   După mai bine de două ore de declaraţii politice, consilierii locali s-au certat pe ordinea de zi, fiind solicitată retragerea de pe ordinea de zi a punctului care vizează excluderea din partid a consilierilor locali PNŢCD, Radu Herzog şi Flavius Boncea.
   Urmăriţi timişoara.adevarul.ro pentru a vedea cum se tranşează lupta pentru putere din Timişoara

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.