Ioan T. Morar: Circumstanțe Agravante la Judecata de Apoi pentru Mihai Gâdea

Print Friendly, PDF & Email

Am o mare admirație pentru oamenii dedicați spiritului, credinței, mai ales. Îi admir pe preoți, pe călugări, pe pastori, pe rabini, pe pustinici. Vorbesc foarte serios. Dar admirația mea se referă doar la prelații autentici, nu la papagali.

[…]

. Mi se pare că este înălțător să-ți dedici viața credinței (nu una anume, nu fac, în această postare, o deosebire prea mare), să încerci să ții legătura între semenii tăi și lumea textelor sacre.Să dai spiritului o importanță mai mare decît trupului. De la această premisă pornesc atunci cînd spun că Mihai Gâdea are circumstanțe agravante pentru ceea ce face acum. El s-a pregătit să devină un slujitor al lui Dumnezeu, a făcut o facultate de Teologie, era gata să-i lumineze pe semenii și frații săi. Dar a luat-o în altă direcție. A ales să iasă din lumea pentru care se pregătise. Cînd îl văd (de fapt, de ceva vreme nu mă mai uit, dar am ecouri) cum se pune în slujba lui Felix, un odios servitor al Diavolului Roșu, încerc să-mi explic cumva situația. Nu cred că Mihai Gâdea nu știe cum a prigonit Securitatea lumea credincioșilor. Nu cred că nu știe, de asemenea, să deosebească, așa, la modesta scară umană, adevărul de minciună. Atunci, cum se explică rîvna odioasă cu care pledează pentru “valorile” lui Felix? Nu-mi pot explica rolul lui de inchizitor transfigurat atunci cînd atacă alți semeni.

[…]

Nu pot să înțeleg ce mecanism sufletesc pervers acționează atunci cînd îl slujește pe Iuda. Nu arunc cu piatra, nu-l judec pe Mihai Gâdea. dar nu pot să nu afirm ce cred: dacă există o judecată de Apoi, atunci Mihai Gâdea va confisca, pentru sine, un întreg complet de judecată.

2 gânduri despre “Ioan T. Morar: Circumstanțe Agravante la Judecata de Apoi pentru Mihai Gâdea

  1. Credeti ca mai conteaza pentru el (gadea) judecata de apoi??? La cati bani de inapoiat sefului sau? Chiar nu pot sa cred ca o asemenea televiziune a putut sa manipuleze atatia oameni si sa-i indemne la ura. Vorba aceea, au fost zapezi si oameni inzapeziti si in acest an, oamenii nu o duc deloc mai bine si totusi completul de judecata al antenelor 1, 2, mai ales 3 nu au mai criticat/judecata activitatea primariilor si a firmelor care se scupa de aceste lucruri. Acest complet de judecata de la antena 3 face tot ce este necesar pentru a-si putea scapa turnatorul de actiunile in justitie prin numirea unor oameni care sa-l faca scapat. Toti de acolo si-au vandut sufletele acestui turnator asa ca drumul lor duce direct……in IAD.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.