Ioan T. Morar: De la cine i se trage mazilirea lui Marga. Ultimul meu text despre acest turnător nesimţit

Print Friendly, PDF & Email

Cînd a fost numit ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga s-a lăudat, vă mai amintiţi, ce relaţie excelentă are el cu Angela Merkel, despre care a povestit cum venea cu rucsacul în spate prin Făgăraş şi pe litoral. Nu, nu o cunoştea de atunci, că dacă ar fi cunoscut-o sigur ar fi turnat-o! A cunoscut-o mai “pe nou”, a întîlnit-o ca rector al UBB etc.

Se pare că inevitabila schimbare din funcţia de preşedinte al ICR i se trage lui Marga exact de la doamna Merkel. În siajul vizitei în Germania, lui Victor Ponta i s-a pus o întrebare: de ce este menţinut în funcţie un turnător la Securitate care, printre altele, a turnat şi ziarişti nemţi? Răspunsul a venit în proxima şedinţă de Guvern, cînd ministrul Culturii, Daniel Barbu a fost întrebat de neregulile de la ICR. Sigur, a trebuit ca Ponta să meargă în Germania pentru a afla măgăriile cu iz penal făcute de Marga, uriaşa bătaie de joc la adresa culturii române şi a propagării ei în străinătate. Bine că aflat şi aşa, mai bine mai tîrziu decît niciodată.

(În paranteză fie spus, primul semn că adminsitraţia germană nu-l are la inimă pe Marga a fost atunci cînd, schimbat din poziţia de ministru de Externe, s-a propus trimiterea lui ca ambasador în Germania. Poziţia Germaniei a venit pe canale diplomatice şi a fost simplu: Nein!)

Tot articolul pe blogul lui Ioan T. Morar.

2 gânduri despre “Ioan T. Morar: De la cine i se trage mazilirea lui Marga. Ultimul meu text despre acest turnător nesimţit

 1. Adevarata miza e vizitei lui Ponta e retrocedarea bunurilor „Grupului Etnic German”, bunuri nationalizate in 1944 de regele Mihai conform conditiilor de armistitiu.
  Am urmarit zilele astea emisiunea in limba germana de la TVR si, intradevar, s-a intiat o actiune/proiect de lege pe aceasta tema de catre deputatul FDR-Formul Democrat German din RO, organizatie declarata de tribunal ca si continuatoarea ‘Grupului Etnic German’ desfiintat in 1944.

  e vorba de miliarde de euro (cladiri, terenuri) aflate acum in propietate publica, scumpa vizita lui Ponta

 2. MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA!

  Cu certitudine ca „momentul Andrei Marga” nu a fost un punct de discutie pe lista oficiala prealabila a temelor de interes bilateral venita din partea Cancelariei Germaniei si comunicata pe canalele diplomatice uzuale omologului roman, Dl. Prim Ministru Victor Ponta.
  Din cate reiese din stire, Premierul Victor Ponta nici macar nu a banuit asa ceva! Tot cu certitudine putem deduce ca Doamna Cancelar si-a planificat bine discursul la adresa profesorului universitar Andrei Marga si a prevazut foarte bine si consecintele logice ale demersului partii germane.
  Din toata „tarasenia” se poate face si o „previziune” absolut logica: Prof. universitar Andrei Marga nu va mai juca vreodata vreun rol in viata politica romaneasca in viitor.
  Pacatele se platesc intotdeauna.
  Uneori Justitia Divina isi exprima Vointa chiar prin glasul muritorilor!
  Iar muritorul se numeste Angela Merkel, Cancelarul Germaniei!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.