Ioan T. Morar: Eagles of Death Metal şi stupiditatea presei progresiste (franceze)

Print Friendly, PDF & Email

O reacţie din publicaţia catolică franceză La Vie mi-a atras atenţia asupra unui “buchet’ de articole din presa franceză referitoare la Jesse Hughes, liderul trupei  californiene Eagles of Death Metal, (despre care se ştie că era în plin concert cînd a fost lansat atacul în sala Bataclan din Paris). Din cele cîteva publicaţii care au scris prostii despre solist, mă opresc la Telerama, organ de popularizare a programelor tv.

Articolul dedicat solistului începe cu fraza “Le leader des Eagles of Death Metal est loin d’être un enfant de chœur“. pentru nefrancofoni traduc:” liderul EDM este departe de a fi un copil de cor” (se referă la corurile bisericeşti). Deja în titlu se afirma că Jesse Hughes nu prea este cool. Te aştepţi să-ţi fie prezentat cel puţin un satanist feroce, un tip cu deviaţii comportamentale serioase, cu ani de puşcărie pentru viol la activ etc.

Nu, nici pe departe, J.H. are alte “păcate”: Dans cette avalanche d’émotions et de bons sentiments, on en oublie seulement qui est vraiment Jesse Hughes : un militant pro-armes à feu, on l’a dit, mais aussi un chrétien  ultra conservateur et anti-avortement, fervent soutien de Donald Trump, admirateur transi de Ronald Reagan et qui voit aussi en George Bush « un héros » (« Un mec qui adore ZZ Top est le genre de salopard que j’apprécie », dit-il, parlant de l’ancien président américain) et enfin adepte du créationnisme. Bref, cela fait quand même beaucoup pour un rockeur. Traduc din nou: “În această avalanşă de emoţii şi de bune sentimente cam uităm cine este cu adevărat Jesse Hughes: un militant pro arme de foc, s-a spus, dar de asemenea un creştin ultra-conservator şi anti-avort, fervent susţinător a lui Donald Trump, admirator înfocat a lui Ronald Reagan şi care vede, de asemenea, în George Bush “un erou” (“Un gagiu care îi admiră pe ZZTop este genul de nemernic de care-mi place”- zice el despre fostul preşedinte american) şi, în fine, adept al creaţionismului. Pe scurt, asta e cam prea mult pentru un rocker”

Deci, omul nostru nu e satanist, e mai rău, e un creştin înfocat, un adept al creaţionismului şi admirator al americanilor. În plus, aş adăuga eu, pe deasupra, fiind bărbat, e însurat cu o femeie! Da, prea mult pentru un rocker, prea mult pentru un ziarist cu idei injectate în cap.

Dacă pînă şi în revista de programe TV s-a ajuns  la un asemenea discurs ultra-progresist în Franţa, nici nu mă mai mir că Frontul Naţional a fost văzut de cetăţenii simpli ca o cale de scăpare din ghearele acestui aparat de propagandă a dispreţului pentru normalitate. Cum spunea cineva pe Twitter, francezii au nevoie de siguranţă şi de locuri de muncă, iar lor li s-a servit “Căsătoria pentru toţi”, multiculturalism şi teoria genului.

Ioan T. Morar

4 gânduri despre “Ioan T. Morar: Eagles of Death Metal şi stupiditatea presei progresiste (franceze)

  1. Este exact strategia lui Linda Stasi de la NY Daily News, care s-a apucat sa denigreze pe una dintre victimele din San Bernardino, pe N. Thalasinos ca ar fi fost un om care, „spent his free time writing frightening, NRA-loving, hate-filled screeds on Facebook about the other’s religion.” Stanga se foloseste de tactici, ca si in jocul de carti scoate din maneca ce le trebuie ca sa atace victima.

  2. Deci un om cu pareri solide si de continut si nu un pezvenghi care viseaza la cai verzi pe pereti.
    Penibili acesti progresisti!

  3. @silvapro
    Progresistii nu sunt penibili. Sunt periculosi.
    Au infestat toata lumea occidentala cu neo-marxism, si nu stiu cum mai putem stavili acest demon care darama toate valorile pe care s-a construit magnifica civilizatia occidentala; in primul rand etica muncii si egalitatea in fata legii – nonalbii&noncrestinii fiind exclusi de la munca si de la rigorile legii.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.