Ioan T. Morar: Presa ticăloasă nu există numai la noi. Ci și în Franța

Print Friendly, PDF & Email

presa franta “Sinagoga atacată la Ierusalim: cei doi atacanți, tați ai mai multor copii, au fost uciși” Așa suna mesajul de pe burtiera unei televiziuni din Franța, o televiziune  cunoscută. Faptele, dincolo de acest anunț, sînt următoarele: în 19 noiembrie, în sinagoga Kiryat Yaakov, din Ierusalim, au năvălit doi atacatori palestiniei înarmați cu cuțite și arme de foc. Era în timpul unei slujbe regligioase. Atacul, sîngeros, care a durat cîteva minute, a curmat viața a patru rabini și a unui polițist druz, lăsînd în urmă cinci femei văduve și 25 de orfani. Dar asta nu a scris pe burtiera televiziunii BFM Tv. Redactorii acestui post îi compătimeau pe sărmanii atacatori, tați de copii, care au fost împușcați. Nu în timp ce traversau strada, nu în timp ce se rugau, nu în timp ce lucrau, ci în timp ce luau viața unor oameni nevinovați, fără apărare, aflați în timpul unui exercițiu spiritual.(mai pe larg, aici)

Probabil că, dacă ar fi avut interes, dacă i-ar fi servit în campania anti-Băsescu, și Antena 3 ar fi vorbit, cu multă rîvnă, despre sărmanii atacatori uciși, așa cum a vorbit despre martirul Dan Voiculescu sau despre martirul Adrian Năstase. Poate că nu credeți în Diavol, (nu asta e problema) dar ticăloșia se comportă în așa fel încît Diavolul ar merita să existe.

(sursă imagine aici)

4 gânduri despre “Ioan T. Morar: Presa ticăloasă nu există numai la noi. Ci și în Franța

 1. Mai sunt si altii. Jerusalem Post a aratat intr-un articol ca situl web al ziarului britanic The Guardian a scris despre atac nementionand faptul ucigasii erau palestinieni:

  „Two men armed with axes, knives and a pistol have killed four Israelis and wounded several others in a Jerusalem synagogue …”

  CBS, un mare canal de televiziune american si-a intitulat articolul in felul urmator: „Jerusalem police fatally shoot 2 after apparent synagogue attack.” Deci nici de data aceasta nu se mentiona faptul ca atacatorii erau palestinieni.
  Din enumerare binenteles ca nu putea sa lipseasca CNN-ul. Desi si-a cerut scuze si a rectificat ulterior, ramane faptul ca titlul initial spunea ca patru israelieni si doi palestinieni au murit intr-un atac, nespunand cine au fost atacatorii.
  http://www.jpost.com/Arab-Isra.....dium=email

 2. principalul rol al mass media este de formator de opinie.dar si de influentare si dezinformare.depinde cine plateste.oameni suntem,gaini mancam!

 3. Marea mizerie a acestor posturi tv e ca o fac din convingere. Nici macar nu sunt pltiti sa dezinformeze si sa manipuleze.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.