Ioan T. Morar: Remus Cernea și jurămîntul pe ierbar

Print Friendly, PDF & Email

Pentru că eu nu am semnat nici o convenție că nu voi folosi nume de animale raportîndu-mă la clasa politică, voi spune din nou despre Remus Cernea că e un papagal, cu multe pene verzi. Aflu că, la depunerea jurămîntului de deputat, nu a vrut să pună mîna pe Biblie, ci a preferat să jure pe conștiință. Păi, dacă el nu crede că există Dumnezeu, eu de ce aș crede că Remus Cernea are conștiință? După cîte a făcut, după cum s-a fofilat în viața politică, eu nu cred că există o conștiință a lui Remus Cernea. Nu cred și gata!

Data viitoare să i se aducă lui Cernea, în loc de Biblie, un ierbar. Sau o enciclopedie a papagalilor.

——
P.S. (costin)
Propun sa i se aduca o sigla de la discovery channel, si daca exagerez putin, ar putea sa jure cu mina pe un cuptor de la auschwitz, sau pe o groapa comuna comunista, ca si alea sint „stiintifice”, depinde cum te uiti la ele.

Verde pe dinafară şi roşu pe dinăuntru, Remus Cernea face frumos la USL (sep 2011)

4 gânduri despre “Ioan T. Morar: Remus Cernea și jurămîntul pe ierbar

 1. Remus Cernea, aidoma tutror ateilor, indiferent cata carte au, n-au sesizat un fapt evident : nici una din stiinte nu spune nimic despre cand, cum si de ce auaparut si exista toate cate sunt. De exemplu, fizica nu poate spune nimic despre cauza existentei atomilor, despre cine a structurat matetria, cand si de ce au aparut, gravitatia si legile mecanicii ; chimmia nu ne dezvaluie cauza existentei elementelor si a combinatiilor pe care le fac dand nastere substantelor, lucruri pe care aceasta stiinta le studiaza. De gasirea unui raspuns la intrebarea : DE CE EXISTA TOATE CATE SUNT ? se ocupa teologia si filozofia. Materialismul dialectic zis si ateism stiintific, scornicit de Marx nu este o stiinta. Geaba se prevaleaza ateii de stiinta, ateisml nu poate fi niciodata stiintific.

 2. Stati un pic, pai Cernea asta de cate ori jura? Si inca pe tot felul de chestii. Ba pe un ierbar , ba pe un sul, ba pe o fundita. Pentru ca, virgula, cautand eu in arhiva PCR, am dat de juramantul individului pe cand frecventa una din gradinitele patriei:
  „Jur cu mana pe fundita
  Si cu fundul pe olita
  Sa cresc mare si voinic,
  In intuneric si in frig,
  Fara sa mananc nimic!”

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.