Ioan T. Morar: Torționarii doar au întinat nobilele idealuri ale comunismului

Print Friendly, PDF & Email

Deși cred că torționarii ar trebui demascați și pedepsiți pentru ceea ce au făcut, totuși, mi se pare că agitația din ultimul timp în legătură cu alde Vișinescu și Ficior are ceva din datele unei diversiuni. Pentru că această demascare vine din partea celor care au fluierat atunci cînd a avut loc condamnarea oficială a comunismului ca regim criminal, condamnare făcută cu cap și coadă, pe baza unei documentări serioase. Au existat zeci de voci care au spus că nu e bine, că nu trebuie, că nu e nevoie, că de ce Băsescu, de ce Tismăneanu etc. Nu, nu avem nevoie să condamnăm comunismul, în fond, am dus-o mai bine pe vremea lui Ceaușescu (aveam locuri de muncă, nimeni nu murea de foame ) decît acum. Circul din Parlament, permis atunci, la citirea Raportului, (și încurajat) de un fruntaș al actualei coaliții de guvernare, președintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a fost menit să arate că poporul, prin aleșii lui, nu dorea această condamnare. Românii nu aveau nevoie de așa ceva, toți am dus-o bine în comunism, în special căpitanul de vapor Băsescu.

Acum, brusc, apar niște torționari. Cărora Ponta vrea să le ia pensia. Nu se vorbește despre comunim ca regim criminal, ci despre niște moșnegi care au torturat în vremea comunismului, cam de capul lor, pentru că aveau niște suflete otrăvite. Ei sînt vinovați, nu sistemul. Ei au tîrît intelectualitatea română la canal și apoi prin sinistre pușcării, nu sistemul. Sistemul, zic noii stîngiști, o fi avut niște erori, dar asta tocmai din cauza acestor torționari ticăloși care merită să rămînă fără pensie și fără abonament gratuit la RATB. Asta merită, asta li se dă! Ei doar au întinat nobilele idealuri.. Comunismul e bun, dar a fost aplicat prost pînă acum. Deci, Jos capitalismul!

[…]

Un gând despre “Ioan T. Morar: Torționarii doar au întinat nobilele idealuri ale comunismului

  1. Iaca unde era si cum arata dujmanu’. Si, mai probabil, cu asta basta, s-a terminat cu condamnarea, avem cestiuni mai arzatoare pe ordinea de zi…
    Vai noua, da’ vorba aia, asa ne trebuie.
    Puristi, rupti din soare, ala nu e bun ca a fost in PD, alalantu’ ca’n 90 era mare monarhist, altu’ ca-i apropiat de X, altu’ cu Y, cine sa ne mai priceapa ? cind noi insine nu prea suntem capabili sa ne vedem cum suntem cu adevarat, incapabili de dialog, ca de empatie nici nu mai poate fi vorba, adica da toleranta afara din noi, caci eu, in minea mea, stiu ca doar eu am dreptate, bla, bla.
    Orgolii, selfesteem sub Groapa Marianelor, dar param si bravam, ca tre’ sa facem impresie, vedem copaci, da’ nu vedem padurea sau invers, mai confundam cauze cu efecte, mai posedam si incapacitatea de-a ne aduna (nu, nu doar in PU or in alte locuri de meeting, ca deh, Soros, rusii, onguri vindute pe 30 de arginti, etc.) pentru idei mari or mici, bune ar fi si alea medii, da’ nu prea stim cum s-o facem Doar intr-un caz asocierea functioneaza la fix, cind e de desfiintat careva care are tupeul sa fie mai bun, in ce face/zice/scrie/etc. Ce se pune-n loc ? Iaca, nimic. Jalnic.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.