Ioana Ene: O viză de Congo, vă rog!

Print Friendly, PDF & Email

Ceea ce se intampla incepand de vineri dimineata nu este o victorie a Opozitiei, a unui program mai bun sau a unei viziuni mai luminoase pentru Romania. Este exclusiv victoria traseismului, a tradarii, a oportunismului salbatic. Este cel mai dezgustator spectacol politic posibil, interpretat de absolut toti actorii politici importanti.

Caderea Guvernului Ungureanu a fost rezultatul unei operatiuni de cumparare, om cu om, vot cu vot. Negotul s-a purtat inclusiv in vazul lumii, pe culoarele parlamentului, in sala de sedinta, langa urne. Ce principii? Ce ideologie? Ce onoare? A fost doar o chestiune de pret. Oameni care au prosperat de pe urma Puterii, unii dintre ei cumparati de-a lungul timplui de PDL, s-au vandut Opozitiei, care n-a incetat sa critice traseismul si sa acuze majoritatea imorala destramata vineri. Si, brusc, tradatorii de ieri au devenit „masa flotanta” (formula ii apartine lui Crin Antonescu) onorabila.

Ba chiar, culmea culmilor, Guvernul Ponta urmeaza sa primeasca votul de investitura si din partea UNPR, dupa cum a anuntat insusi Gabriel Oprea: „Pe stabilitatea politica noi ramanem consecventi. Putem da acest vot. Pana la urma, domnul Ponta imi este prieten. Sunt convins ca toti colegii mei vor vota pentru stabilitatea acestei tari. Totdeauna intre partide se negociaza”.

Adica Guvernul USL va fi investit cu voturile defectorilor din PSD si PNL, eliberati acum de vechea alianta „ca de Satana”, dupa cum spune Neculai Ontanu. Guvernul USL va fi investit cu contributia foarte valoroasa a partidului de tradatori cu care nu suporta nici macar sa imparta aerul la consultarile de la Cotroceni. Aceeasi majoritate pana ieri ilegitima a devenit brusc legitima.

„Domnul Ponta este copilot la o masina, stiti, dansul mai participa la raliuri si are sponsori necunoscuti, desi se prezinta a fi un soi de fata mare asa, de Fecioara Maria, cu sponsorii astia necunoscuti a reusit sa ajunga copilot. Deci sta in dreapta conducatorului. Cum poti sa conduci tara cand la o masina esti doar copilot? […]”, spunea in martie 2011 Traian Basescu.

Vineri i-a dat mansa copilotului. Victor Ponta ajunge premier in mandatul sau.

[…]

Rapiditatea cu care a semnat decretul si zambetul larg, senin, cu care a anuntat desemnarea, sugereaza ca Traian Basescu pregatise miscarea si ca ea este o capcana in care USL a cazut cu zgomot.

[…]

Pe 19 martie anul acesta, Victor Ponta spunea apasat: „Eu n-o sa vreau sa fiu niciodata prim-ministrul lui Traian Basescu (…) Eu nu o sa primesc niciodata nimic de la Basescu. Singurii care vor decide daca voi conduce sau nu Guvernul Romaniei sunt romanii. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Razvan Ungureanu, sa ma puna Basescu in functii cand vrea el, nici macar la misto”.

Ei bine, iata-l premierul pus in functie de Traian Basescu, inainte de a se pronunta romanii si dupa ce s-au pronuntat doar traseistii, premier pentru ca a vrut Traian Basescu, premier in funtea unei osti de stransura, sustinut de UNPR-ul cel eliberat de Satana.

Splendid!

[…]
Ioana Ene

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.