La 100 de ani de la Revoluția Bolșevică, 7 noiembrie e declarată Ziua Națională pentru Victimele Comunismului de către Președintele american

Print Friendly, PDF & Email

Președintele american Donald Trump a declarat marți, printr-un comunicat publicat pe site-ul Casei Albe la împlinirea a 100 de ani de la Revoluția bolșevică, data de 7 noiembrie drept Ziua Națională pentru Victimele Comunismului.

Comunicatul, a fost publicat  în timp ce Donal Trump se se afla la Seul (Coreea de Sud), afirmă „în secolul trecut, regimurile totalitare comuniste din întreaga lume au ucis peste 100 de milioane de persoane și au supus încă și mai mulți oameni exploatării, violenței și distrugerilor de nedescris”.

„Astăzi, ne amintim de cei care au pierit și cei care continuă să sufere sub comunism”, adaugă Donald Trump, subliniind hotărârea SUA de a „face să strălucească flacăra libertății pentru toți cei care visează la un viitor mai liber și mai puțin întunecat”, scrie Agerpres.

Acest comunicat a fost dat publicității cu o zi înainte de plecarea, miercuri, a președintelui Donald Trump spre China, un regim comunist din 1949.

Revoluția bolșevică a fost aniversată și la RFI România, printr-un omagiu.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.