Lansare de carte: Dezbaterea Olavo de Carvalho-Alexandr Dughin despre SUA şi Noua ordine mondială

  Print Friendly, PDF & Email

  Humanitas publică traducerea dezbaterii Olavo de Carvalho – Alexandr Dughin despre SUA şi Noua ordine mondială. 

  Lansarea cărții va avea loc duminică, 20 noiembrie 2016, de la ora 16:00, la târgul de carte Gaudeamus, în pavilionul Central Romexpo. Va vorbi Horia-Roman Patapievici.

  „Ideea de a da curs acestei dezbateri a apărut în cursul unei discuţii despre aşa numita Nouă Ordine Mondială (NOM). Ni se părea că tema prezintă un interes intelectual urgent, luînd în considerare starea avansată a acestei ordini în lume.

  Urmăriți interviul Adevărul:

  Iar dacă în ce priveşte existenta acestui fenomen nu avem foarte multe motive să fim în dezacord, distingem clar unele divergenţe între liniile de interpretare ale NOM în rîndul celor care o cercetează”, menţionează Giuliano Morais şi Ricardo Almeida, organizatorii şi moderatorii dezbazterii care stă la baza unei cărţi care va apărea în foarte scurt timp la noi la editura Humanitas:

  carvalho dughin

  Dezbatere Olavo de Carvalho – Alexandr Dughin

  „Cred că sunt greu de imaginat două viziuni mai diferite decât aceea susţinută de ideologul eurasiatist cu înclinaţii naţional-bolşevice Alexandr Dughin şi cea universalistă, de inspiraţie iudeo-creştină, a filozofului brazilian Olavo de Carvalho. Este exact ceea ce face din această carte un document intelectual fascinant, o invitaţie la reflecţii informate şi responsabile despre culturi, civilizaţii, revoluţii şi imperii în lumea de azi şi, mai ales, în aceea de mâine.“ (Vladimir TISMĂNEANU)

  Citiți și Olavo vs. Dughin – SUA şi Noua Ordine Internaţională (2011)

  Cîteva pagini din această carte pot fi citite aici!

  Dezbaterea Olavo de Carvalho-Alexandr Dughin despre SUA şi Noua ordine mondială by In Linie Dreapta on Scribd

  P.S.

  P.S.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.