Laura Ilinca: Londra (#brexit 2)

Print Friendly, PDF & Email

Cind m-am mutat in East Ham, la Londra, la inceputul acestui an, prin februarie, stiam deja ca Londra nu mai e o capitala locuita majoritar de englezi inalti, blonzi si cu ochi albastri, politicosi, rezervati si plini de glume seci. Stiam din auzite ca urmasii celor care au redactat Magna Carta acum vreo 1000 de ani, urmașii lui Newton, Shakespeare, Henry al VIII-lea, ai Elisabetei I, ai lui Wordsworth, James Cook, Jane Austen, urmașele sufragetelor, ale primelor infirmiere profesioniste, urmașii lui Churchill, urmasii tuturor celor care s-au jertfit pentru noi in cele doua razboaie mondiale ale secolului trecut, urmasi de-ai lui Beatles, JK Rowling sau Benedict Cumberbatch nu prea mai locuiesc pe aici. Ma asteptam, deci, sa vad destul de putini englezi pe strazi, dar realitatea a fost peste asteptari.

13249409_10153643313193379_1785426164_n

Numarul englezilor/britanicilor din Newham, (si din East Ham implicit), se aproprie vertiginos de zero. (Ca sa va faceti o idee unde e East Ham, sigur, e in est, in estul cartierul Newham, de care n-ati auzit, dar poate ati auzit de echipa de fotbal West Ham United? Eh, echipa aia tocmai se muta din cartier pentru ca nu mai are pentru cine juca. Link aici ). Numarul albilor in general e in descrestere in Newham, cu toate ca emigrantii est europeni, si romanii printre ei, fac tot ce pot sa mai indrepte procentele. Iar crestinii sint mai mult o amintire; in general englezii se mindresc ca sint atei practicanti (sic), iar restul, chiar și noi, est europenii, sintem mai degraba un soi de crestini liberali, nu foarte dusi la biserica. De fapt, aceasta zona a Londrei, zona estica, (dar si altele despre care am mai putine date acum), este azi parțial musulmana, parțial hindu, populată de indieni, pakistanezi, afgani, srilankezi și alte citeva popoare ne-europene si necrestine.

Captură de ecran din 2016.05.15 la 11.06.16

Nu e plin numai de oameni de prin alte parti: e plin de alta cultura. Alte culturi. Culturi diferite de a noastra, culturi construite pe principii diferite, pe valori diferite. E plin de scoli islamice, de copilite imbrobodite in saci negri de la virste de 5, 6 ani, pentru că, nu-i asa, lui Dumnezeu ii e rusine sa vada fete de 6 ani imbracate occidental pe strada, și ele nu vor ajunge in rai daca nu se vor imbraca astfel, e plin de femei cu cirpe negre pe fata si barbati imbracati in camesoaie lungi, cu barbi lungi si ochi tulburi, care murmura rugaciuni de casa pina la locul de rugaciune, sau le citesc din niste cartulii, ca sa nu fie tentati de vreo diavolita est europeana in tricou si jeansi mulati. In cartierul meu aproape toate bisericile crestine sint desfiintate iar cladirile lor sint inchiriate pentru alte activitati. Se va deschide in curind, insa, un imens templu hindus pe strada principala.

13231199_10153643308848379_645419213_n

Nu toata lumea vorbeste engleza, necesare sint alte limbi: tamil, hindi, urdu, iar daca vrei sa te angajezi la mine in cartier, ca femeie, s-ar putea sa ai niste surprize. Am intrebat eu la inceput de un post de fotograf, era un afis intr-o vitrina cum ca angajau unul, dar barbatii dinauntru aproape s-au bagat sub tejghea cind i-am trebat cu cine trebuie sa vorbesc despre jobul respectiv. Da, de frica. Femeile e diavoli, mai ales cind umbla asa, descoperite pe strada :)). La Primark, un magazin vestit de haine ieftine, tot personalul e musulman; ma tot stradui de cite ori ma duc pe acolo sa vad daca e angajata vreo femeie care nu poarta batic si inca n-am vazut.

Cam atit despre egalitatea de sanse britanica. Sau despre ce va fi ea, in curind, in viitor.

13219852_10153643313373379_93791222_n

Radacinile acestei situatii sint un mix de politici economice (niste solutii mai degraba proaste la imbatrinirea populatiei si viitoarea problema a fondurilor de pensii si a fondurilor de sanatate), niste sentimente de vinovatie mult, mult exacerbate, o nevoie poate reala de a improspata singele pe aceasta insula, plictiseala insularitatii si o mare lene in a gindi si judeca si actiona. In ultimii 25 de ani concepte generoase si frumoase ca toleranta, deschiderea culturala si ospitalitatea au fost rastalmacite intr-un mod care ajunge sa fie aproape grotesc si care, la ora asta sint convinsa, se va intoarce impotriva populatiei autohtone. Populatia autohtona din aceste insule e invatata de zeci de ani de zile sa nugindeasca, sa nu-si mai foloseste discernamintul, este deposedata de toate valorile si principiile care au adus-o aici si convinsa in fiecare zi ca nu trebuie sa mai judece pe nimeni si nimic. Aceasta populatie pusa deodata in fata une crize deja evidente, crede acum ca va rezolva problema asta prin #brexit (care-i o alta tentativa de spalare pe creieri pentru bani, exclusiv pentru bani). Pentru ca, nu-i asa, India si Pakistanul au granita la Marea Neagra. Si crestinismul trebuie stirpit iar islamul ingaduit. Da, eu zic ca pina acolo s-a ajuns. Si da, unii cred ca vor rezolva problema imigratiei prin brexit. Se uita la musulmani si se gindesc: trebuie sa stopam asta, hai sa iesim din Europa. Logic, nu?

13236137_10153643313233379_333726745_n

***

Dar eu as simplifica tot si as reduce aceste cauze la doua: banii si amoralitatea. Sau poate doar la o singura cauza: amoralitatea. Civilizatia asta nu mai are principii, morala, nu mai are nimic  in afara de ‘telly’ și ‘shopping’, si, in consecinta, nu simte c-ar avea ceva de aparat. Atit timp cit o sa-i prosteasca cineva cu banii, o sa inghita orice gogomanie. Intreaga civilizatie occidentala se duce naibii pentru ca tot ceea ce vrea sint mai multi bani si sa nu faca nimic, sau sa faca cit mai putin efort. (Gindirea si cugetarea cer foarte mult efort, dupa cum stiti, ca eu am numai cititori destepti:) ). Civilizatia asta a pierdut din vedere tot ceea ce o facea extraordinara: cautarea binelui, a frumosului, a adevarului, a unui sens mai inalt al vietii. Desigur, toata lumea, de la producatorii de carne umflata cu apa si antibiotice pina la stingistii de tip Jeremy Corbyn, (care imi aduce aminte de ceausescu cu prieteniile lui cu tot felul de dictatori socialisti), pretind ca vor numai sa ne faca noua viata mai usoara si mai buna; evident acum ca va fi mai usoara si mai buna doar daca le vom cumpara lor produsele, fie ele politice sau alimentare. Si englezii inca ‘cumpara’ ‘produsele’ si ‘serviciile’ stingistilor de tip Corbyn intr-o mare veselie, si isi aleg primari musulmani practicanti de origine pakistaneza, pentru ca, nu-i asa, multiculti si alte boli si belele contemporane. Si pentru ca sint efectiv spalati pe creier, si cine i-a spalat pe creieri a facut-o cu un scop: i-a spalat pe creier ca sa-i manipuleze mai usor.

13245850_10153643313418379_788481822_n

Asta așa, ca nota pentru un alt articol: o societatea fara principii este mai usor de manipulat ca una care crede in Cristos. Sigur, religia este opiumul popoarelor dar lipsa oricarei valori la ce credeti ca va duce?

Teoria mea este asta: emigrantii astia sint aici pentru ca toata lumea implicata in procesul de imigratie are ceva de cistigat pe termen scurt: politicienii putere, firmele mina ieftina de lucru. Englezii inca pot sta acasa, pe vestitele benefits, pentru ca odata cu sporirea numarului de imigranti exista suficiente contributii la stat care sa le asigure aceste benefits. Bine, iar fac o paranteza, ca eu sint regina parantezelor, mult vestitele benefits nu sint nu stiu ce, dar daca inca stai in casa parintilor sau in vreo council house, nu platesti chirie si mai primesti vreo 200 de lire pe saptamina de la stat fara sa faci nimic, asta iti ajunge sa maninci si sa te imbraci si sa bei o bere la pub-ul din colt. Si sint extrem de multi britanici care aleg sa faca asta. Si foarte multi socialisti care ii incurajeaza sa o faca. Cum sint si foarte multi capitalisti care au dat-o in partea cealalta, nu le pasa de nimic, tot ceea ce vor sint mai multi bani pentru ei, si atunci, evident, aia saraci voteaza cu stinga ca deh, banii, ca sa facem ceva ca sa nu se mai duca 99% din bani la 1% din populatie, ca sa-l periem pe marx de praf si sa-l punem in raft, si sa-l predam din nou in scoli, ca deh, alte idei noi n-am mai gasit, ne intoarcem la nenorocirile de acum un secol si ceva.

IMG_1854

Nimeni nu se gindeste la ce se va intimpla in viitor, toata lumea se bazeaza pe experientele trecute, desi ele nu mai sint relevante pentru nimic. Este fix acelasi parcurs ca-n criza financiara din 2008: toata lumea credea ca n-o sa cada piata imobiliara, cum sa cada asa ceva? Ce, a cazut vreodata piata imobiliara? (Mai cazuse in 1933, in timpul crizei financiare de atunci, da’ nah, e cam de mult de atunci si cine-si mai aduce aminte…Dupa care a urmat cel de-al doilea razboi mondial!!) Ce, a cazut vreodata civilizatia crestina, occidentala? Nu. Deci n-a cazut piata imobilira, deci putem sa facem orice cu ea pentru ca n-o sa cada nici de acum. N-o sa cada niciodata, orice am face, si daca cade nu o sa suferim noi, oricum. Asa gindeau, nu? Chit ca, semnale erau pe toate partile. Au avut vreo minte, vreo judecata cei implicati? Au gindit ei pe termen lung, au evaluat consecintele? Sau doar s-au luat la o intrecere idioata, care face mai repede, mai multi bani? Bancherii, brokerii, politicienii, asiguratorii, dezvoltatorii imobiliari, firmele de rating? Adica niste oameni la care, in general, ne uitam cu respect, pentru ca au meserii respectabile, fac bani (sic) buni, nu sterg vreun batrin la cur, meserii din astea de doi lei care chiar implica sa faci ceva real si folositor pentru altii… Au gindit ei, inainte de a face ce au facut? Nu.

Daca va ginditi ca totusi, poate, nu e lumea chiar atit de proasta… mai ginditi-va odata.

Aceeasi inertie amorala ii timpeste si pe cei de aici, pe englezii in care ne pusesem atitea sperante, englezii care au acum senzatia ca si daca vor aduce 50 de milioane de musulmani practicanti in tara, viata lor nu se va schimba cu nimic. Pentru ca, nu-i asa?, in trecut nu s-a schimbat. Da, dar in trecut aveati citeva zeci de mii de imigranti din astia. Si ce daca? Ai vazut cite scoli islamice sint in jur? Da, am vazut, dar in crestinism nu e la fel? Nu, nu e la fel. Ba da, daca-ti trimiti copilul la o scoala catolica, tot asa fac si aia: incearca sa ti-l indoctrineze cu religia lor. Da, dar religia crestina a fost si mai este partial religia noastra, chiar daca unii sint atei, tot traiesc intr-o societatea formata pe principii crestine in mare parte. Pai nu-i acelasi lucru? Pai cum sa fie acelasi lucru? Pai nu tot religie e? Pai nu-i aceeasi religie. Pai nu-i aceeași religie, da, tocmai asta spuneam si eu. Da, dar crestinii au decimat popoare intregi intregi, pe oriunde s-au dus! Mai degraba bolile pe care le-am dus cu noi au decimat acele popoare care n-aveau atita imunitate cita ne-a crescut noua, aici, pe continent. Pai vezi? Pai ce sa vad? Ca am facut rau peste tot unde ne-am dus? Acum ni s-a intors. Pai si musulmanii isterici, care se arunca in aer peste tot in lume, aia nu omoara oameni? Da, dar nu citi au omorit crestinii. Ba, io cred ca dac-am face un calcul am vedea că daca o tin tot asa, in citiva ani ajung sa egaleze numarul victimelor a 2000 de ani de crestinism. Asta-i discriminare. Cum să fie discriminare? Cum poti sa gindesti asa? De cind a gindi si ati folosi discernamintul e discriminare? Ce-ai spus? Ce-a auzit! Esti o tiganca rasista din Europa de Est si brexit de-aici!

Nu stiu cine, cineva genial de rau, i-a prostit pe toti britanicii astia ca tot ceea ce trebuie sa faca in viata e sa nu faca nimic, sa nu se straduie pentru nimic, sa nu se gindeasca la batrinete sau la moarte sau la boli, la viitor, la consecintele actiunilor lor din prezent pentru ca statul va avea grija de toate. Tot ce trebuie sa faca e sa inghita de-a gata mincare semi-preparata si lozinci gata facute. Fast food si fast politics.  Nu trebuie sa se mai straduie sa fie nici oameni (așa-mi place noua religie, aia cu ‘umanitatea’, de mor. Aia in care ti-o inchizi pe ma-ta in azil, la home care, de la 75 de ani, pentru ca esti uman.), pentru ca sint servicii care pot intermedia ajutorul, mila, compasiunea, bunatatea, dragostea, prietenia… pina si acceptarea neconditionata a tuturor strainilor le e bagata pe git ca sa se simta ei mai bine: chiar daca n-au facut nimic bun toata viata lor, faptul ca il lasa pe un extremist musulman sa-si tina nevasta inchisa in casa, pentru ca lui Dumnezeu ii e rusine s-o vada pe strada si altfel ea n-o sa ajunga in rai, si chipurile nu-l ‘judeca’ pentru ‘religia’ lui in timp ce se darima ultima biserica crestina din cartier, ii face pe ei sa se simta superiori. La cam atit se reduce superioritatea moralei occidentale mai nou.

Sigur, mai exista inca fundamentele vechii lumi, inca functioneaza institutiile statului, inca n-a inflorit coruptia, si inca toata lumea se ingramadeste aici si unde e afluenta de imigranti/vizitatori se fac si bani, asa a fost dintotdeaua. Dar haideti sa mai vorbim peste 5 ani de toate astea.

Si uite asa, dintr-o lene, o prostie, o incapacitatea de-a mai gindi si rationa si din multa lacomie si impotenta politica, din cauza amoralitatii si coruptiei morale, s-ar putea sa ajungem din nou la razboaie. Asta daca vrem sa supravietuim. Daca nu, putem sa ne predam de acuma.

P.S.: Ma duc sa fac poze le mine in cartier, sa vedeti si voi cum e:) ceva fin, deosebit:)

P.S. 2: BBC a facut un documentar intitulat: ”Ultimii albi din East End”, o sa aibe premiera pe 24 mai. Deci, isi dau seama si ei ce se intimpla si tot nu fac nimic

 

http://www.standard.co.uk/news/london/last-whites-of-the-east-end-bbc-documentary-reveals-cockneys-are-becoming-a-dying-breed-in-east-a3248116.html

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/7149349/BBC-documentary-shows-how-Cockneys-are-fleeing-East-End-of-London.html

People are leaving east London ‘because of immigrants’, BBC documentary reveals

Update

Documentarul BBC, difuzat pe 24 mai:

3 gânduri despre “Laura Ilinca: Londra (#brexit 2)

 1. Andrew Neather, a former Labour-party speechwriter, admitted in 2009 that the immigration boom engineered after 2000 was specifically intended to import a new people:

  The huge increases in migrants over the last decade were partly due to a politically motivated attempt by ministers to radically change the country and “rub the Right’s nose in diversity”, according to Andrew Neather, a former adviser to Tony Blair, Jack Straw and David Blunkett.

  He said Labour’s relaxation of controls was a deliberate plan to “open up the UK to mass migration” but that ministers were nervous and reluctant to discuss such a move publicly for fear it would alienate its “core working class vote”.

  As a result, the public argument for immigration concentrated instead on the economic benefits and need for more migrants. Peter Hitchens, Christopher’s smarter brother, wrote a devastating piece recently on the reason for the Left’s promotion of immigration:

  „When I was a Revolutionary Marxist, we were all in favour of as much immigration as possible. It wasn’t because we liked immigrants, but because we didn’t like Britain. We saw immigrants — from anywhere — as allies against the staid, settled, conservative society that our country still was at the end of the Sixties.

  Also, we liked to feel oh, so superior to the bewildered people – usually in the poorest parts of Britain – who found their neighbourhoods suddenly transformed into supposedly ‘vibrant communities’ If they dared to express the mildest objections, we called them bigots.”

  None of this is unique to the U.K. Throughout the developed world, the Left uses mass immigration and lies about racism to bend the sovereign, patriotic nation-state to its will. And it does so with plenty of help from its accomplices on the corporate and libertarian right.

  http://www.nationalreview.com/.....-krikorian

 2. Am trecut si eu pe langa o gramada de „letterbox-ladies” (asa le-a numit odata un copil, in UK, si-am preluat si eu denumirea) prin Copenhaga. Am asistat si la vreo doua manifestatii de-ale arabilor: in fata mergeau, lento, 1-2 camioane pe care erau „liderii”, cu boxe si megafon, acestia urland la microfon diverse pe imba lor, in urma veneau barbatii, si abia in urma de tot, femeile, carora nu li se vedeau decat ochii. Si sa va spun de ce politica asta cu „sa aducem mai multi imigranti, ca ei vor munci si vor plati taxe ca noi sa stam” e, in realitate, o imbecilitate sinistra care nu mai functioneaza de mult: 1 an, cat am stat in Cph, am lucrat numai joburi marunte, am vandut clatite, am dus ziare, am distribuit reclame in cutia postala, am vandut cartele SIM pentru telefon, adica exact genul de joburi pe care le-ar face, teoretic, imigrantii astia. Ei bine, in afara de firma unde vindeam SIM-uri (Lycamobile, din cate stiu e firma englezeasca, apare si in prima poza din articolul de mai sus), unde aveam o gramada de colegi indieni si pakistanezi (care vorbeau de multe ori in urdu intre ei, suna de parca trageau unii-ntr-altii cu mitraliera), dar unde inclusiv sefii filialei erau indieni si pakistanezi (si unde salariile, stabilite de sefi, erau exagerat de mari, si nemeritate, daca e sa judec in functie de vanzari), in afara de asta, nu am avut nici un coleg, NICI UNUL, arab/pakistanez/musulman. Nici unul. Am dus nopti la rand ziare, aveam multi colegi romani, polonezi (intre aceste doua grupuri existand o oarecare raca, extrem de amuzanta, pentru mine si pentru altii), cehi, ucraineni, chiar si danezi, culmea. Existau o sumedenie de magazine de haine sh, in cartierul unde locuiam (Norrebrogade, unde sunt concentrati majoritate arabilor de acolo), o sumedenie de falafelarii, pizzerii si restaurante arabesti, o sumedenie de alimentare si magazine arabesti de mancare si, cu siguranta, o sumedenie (probabil o majoritate, conform statisticilor) de arabi, care nu lucrau la nici unul din aceste magazine, traitori pe welfare. Conform statisticilor SKAT-ului, est-europenii, in Dk., platesc mai mult ca si impozite catre statul danez decat iau inapoi (sub forma de diverse tipuri de welfare), la arabi, in schimb….se stie cum sta la ei, situatia.

 3. PS Si, ca sa va faceti o idee, mi-am schimbat jobul, cu totul, de vreo 12 ori.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.