Măicuţe catolice discipole ale lui Alinsky

Print Friendly, PDF & Email

Saul Alinsky a fost unul dintre cei mai influenţi practicieni ai radicalismului de stînga din SUA. Realizările lui principale au constat în identificarea unui set de reguli specifice pentru cetăţeni, în scopul organizării acestora în unităţi sociale de presiune şi influenţă marxistă, precum şi de tactici la îndemîna cetăţeanului în scopul obţinerii puterii. Invenţia majoră a lui Alinksy a fost stabilirea unei matrici de acţiune pentru înfăptuirea revoluţiei sub deviza „schimbare socială”. Printre figurile marcante de azi profund influenţate de opera lui Alinksy se numără Hillary Clinton şi Barack Obama.

Spre deosebire de marxiştii adepţi ai revoluţiei imediate, Alinsky a susţinut o transformare lentă, o revoluţie în paşi mici. Secretul constă în penetrarea treptată a instituţiilor existente, precum biserici, sindicate şi partide politice. Alinksy şi-a sfătuit discipolii să obţină discret influenţa în cadrul corpurilor de decizie ale acestor instituţii şi să se folosească de pîrghiile puterii pentru a introduce schimbările necesare care să ducă la revoluţionarea societăţii. Aceasta a fost şi tactica de infiltrare propovăduită de Lenin şi Stalin. Gheorghe Dimitrof, secretar general al COMINTERN la congresul din 1935:

Tovarăşi, vă aduceţi aminte de legenda Troiei. Datorită zidurilor ei inexpugnabile, Troia a fost de necucerit pentru armatele care au atacat-o. Iar armatele atacatoare, după ce au suferit numeroase pierderi, nu au fost capabile să obţină victoria, decît cu ajutorul faimosului cal troian. Astfel au reuşit să străpungă chiar inima taberei inamice.

În acest articol din Catholic World Report, Anne Hendershott relatează felui în care Alinsky a reuşit în anii 60 şi 70 să atragă biserici şi cler american în orbita ideologiei marxist-progresiste. Această infiltrare dă roade azi, cînd măicuţele de la Sisters of Charity din St. Elizabeth şi Federaţia Franciscană sînt angajaţi în misionarism politic şi predică evanghelia ecologică. Printre ţintele alese se află banca Citigroup, producătorul de armament Lockheed Martin şi… apa îmbuteliată în sticle de plastic.

2 gânduri despre “Măicuţe catolice discipole ale lui Alinsky

  1. Mi-aduce aminte de sintagme perfid-propagandistice gen „Omul e cel mai prețios capital” etc. Repetate pînă dincolo de saturație au efect! Deseori mă simt trist cînd constat că „opera de creare a omului nou” e departe de a se fi încheiat…

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.