Mălin Bot: Oile tovarășei Olguța Pauker-Vasilescu

Print Friendly, PDF & Email

Malin Bot 1Protestatarii care au cerut în stradă mai multe secții de vot pentru românii din străinătate au primit ieri capul lui Moțoc. Ministrul Corlățean a demisionat și, imediat, i-a luat locul fostul candidat și șef SIE Teodor Meleșcanu. Acesta nu este însă cel mai interesant efect al revoltei din marile orașe. Mutarea de șah a lui Ponta, cu Corlățean și Meleșcanu, era previzibilă. Imprevizibil e rezultatul ei. Este clar că urmărește două scopuri pragmatice. Primul este potolirea valului de revoltă prin tăierea unui cap. Al doilea este materializarea angajamentului luat de Ponta față de Meleșcanu, pentru atragerea votanților lui. Rămâne de văzut dacă rudele din România ale celor care nu au putut să voteze în diasporă își vor schimba atitudinea după ce au primit capul lui Moțoc. Cert e ca asta s-a urmărit. Și mai e aproape cert că votanții lui Meleșcanu vor merge la Ponta după această numire.

Dincolo de acest joc de șah, în care a făcut o mutare rapidă și neașteptată Traian Băsescu, s-a făcut remarcat și un efect colateral al valului de proteste. Publicul a putut să vadă, în toată dimensiunea ei grobiană, încă o mostră de mentalitate comunistoidă hidoasă, mentalitate în care e cel mai probabil că va ajunge să fie condusă România.

Primărița din Craiova, Olguța Vasilescu, a făcut urticarie pe Facebook, iritată de știrile despre proteste. „Toate televiziunile sunt în delir că au ieșit 2.000 de inși în stradă. Așa și? Mâine suntem capabili să strângem 20.000, fără probleme, doar la Craiova. O facem și noi? Facem razboi civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla sa iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?”.

Așadar, în capul baronesei de Craiova soluția pentru problema care a scos oamenii în stradă este o contra-manifestație care să degenereze eventual într-un conflict violent. Un mod de gândire tipic tovarășilor care ne-au confiscat țara în 1946 călare pe tancurile armatei lui Stalin. Este uimitor să găsești în România anului 2014 o astfel de Ana Pauker reîncarnată în prim-secretar PSD al Comitetului Municipal Popular Craiova. Nu am niciun dubiu că tovarășa prim-secretar Olguța Pauker Vasilescu e capabilă să aducă 40.000 de cetățeni într- o piață publică din Craiova. Problema nu este însă una de dimensiune a gloatei.

Declarația tovarășei Pauker-Vasilescu mi-a adus aminte de o discuție pe care am avut-o recent cu un cunoscut, șofer de autobuz întrun oraș mediu din Banat. Omul mi-a povestit că fusese angajat pentru o cursă din orașul lui până la București cu prilejul lansării candidaturii lui Victor Ponta, pe Stadionul Național. PSD a adunat zeci de amărâți din oraș, a oferit fiecăruia câte 100 de lei și posibilitatea unei excursii moca în București. Aproape toți pasagerii din autocarul condus de amicul meu au tulit-o direct prin București imediat ce au ajuns la destinație. Nu le-a păsat de candidatul pentru care au fost aduși și nici de spectacolul electoral la care erau figuranți. Au stat puțin pe stadion și când au văzut că nu e nimic de primit acolo, au plecat la plimbare prin oraș.

Așadar, nu e o mare șmecherie să aduni 40.000 de nevoiași care se adună imediat pentru un mic, o bere și un blid de fasole moca. Nu vei avea însă 40.000 de cetățeni, vei avea o turmă de 40.000 de oi venită la păscut.

[…]

Mălin Bot

Un gând despre “Mălin Bot: Oile tovarășei Olguța Pauker-Vasilescu

  1. „Este uimitor sa gasesti in Romania anului 2014 o astfel de Ana Pauker reincarnata in prim secretar PSD al Comitetului Municipal Popular Craiova” dpar pentru cine nu a inteles pana acum ca PSD nu este un partid social-democrat asa cum pretinde; ca acest partid este un partid al comunistilor travestiti. Nici macar resapati. Este uimitor pentru cine nu stie ca din punct de vedere al teoriei marxiste comunismului este un SOCIASLISM, STIINTIFIC (stiintific pentru ca marxistii considera „materialismul dialectic” – teoria fundamentala a ideologiei comuniste, drept stiinta). Deci, atunci cand un comunist isi spune socialist, spune tot comunist.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.