Mălin Bot: Ţara în care mori cu zile, eşti pus degeaba la plată şi nimic nu te apără

Print Friendly, PDF & Email

Malin Bot 1Prima zăpadă serioasă din acest sezon rece a paralizat jumătate de ţară, expunând din nou dezastrul din zone importante ale statului. Mai grav e că am început să numărăm iar vieţi curmate prematur. Sub pretextul viscolului, Compania de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi a închis Autostrada 2 şi zeci de drumuri naţionale, ţinând mii de şoferi prizonieri între nămeţi. Acolo unde nu a fost viscol au murit două femei în ambulanţe blocate de nămeţi.

Dacă pici cu avionul şi scapi cu viaţă, ca prin minune, mori de frig pentru că autorităţile statului nu te pot localiza.

Dacă pici cu elicopterul într-un loc populat şi văd accidentul zeci de persoane, mori pentru că autorităţile trimit echipe de salvare care nu ştiu să pornească motorul bărcii sau vâslesc în cerc.

Dacă ţi se face rău şi a nins puţin afară, sau suflă vântul mai tare, mori pentru că autorităţile închid drumurile ca să nu aibă bătăi de cap prea mari.

Dacă nu e viscol şi ajunge ambulanţa la tine, mori în drum spre spital pentru că drumul s-a blocat repede cu zăpadă.

Dacă nu e nici zăpadă, nici viscol, nici ploaie, ceaţă, grindină, câderi de meteoriţi, cutremur sau cine ştie ce fenomen periculos, şi ai ghinionul să ajungi victima unui accident rutier într-un judeţ fără spital universitar, mori pentru că nu mai sunt medici care să ştie cum să-ţi salveze viaţa sau pentru că medicii care pot face asta nu au cu ce să acţioneze.

[…]

Cazul judeţului Brăila, rămas fără servicii de deszăpezire după ce baronul Bunea Stancu a ajuns anchetat pentru acte de corupţie, este elocvent. Corupţia nu este însă singurul motiv pentru care mori cu zile în România. Fenomenul merge mână în mână cu cancerul politizării tuturor instituţiilor şi companiilor statului.

Mălin Bot

Un gând despre “Mălin Bot: Ţara în care mori cu zile, eşti pus degeaba la plată şi nimic nu te apără

  1. iohannis nu coabiteaza transparent ca basescu;el e original ca ponta/iliescu,nu da raport in interesul public,nu informeaza pe nimeni despre ceea ce face,se face,ce,cu cine discuta,ce se intentioneaza sa se faca;el colaboreaza tradator,pe ascuns;cu un muraru legionaropatrihot antiroman,medaliaza simpatizanti ai legionarilor,ii gireaza de la becul lui ilici ca’i ne/reprezinta pe detinutii anticomunisti ai romaniei;personal,semneaza ca primarul,pardon,ca scaunul ce’i da ponta,premierul multumit de colaborarea bilaterala,strinsa,secretoasa,nederanjata de ultima pe lista,oug,autodedicatie premiersonala,neinteresant nici pt colaboratorul ciorbea,pg ca e automat anticonstitutionala de restituire fara probeme a doctoratului pontaminat de infractiuni,coruptie,de bani publici incasati cu ilegalitati fara nr.,legionarocomuniste si nimeni nu stia in ce regim novoriginal,cu pct si de la capat,vrea sa schimbe iohannis,romania;cu un mihalache antiamerican convins 3antenistopcliberalist,se sfatuieste in taina in biroul luminat de dighinilicikgb sa..ia puterea;cu o bran pune punct si redecoreaza cotroceniul sa schimbe..politica din temeliile inexistentei cantine,macar a napolitanei expirate,a vechilor,instetic ocularelor covoare,pernelor,draperiilor..tutu’lor obiectelor..comuniste;la asa o activitate intensa de instaurat regim legionarocomunist,se schimba tot peisajul politicos,iarna e ca vara,nu cum spunea basescu..intunecat,toata lumea ride,cinta si danseaza,cine moare,nu conteaza,poanta-iohannis cu trupa novoriginala,vegheaza,guvernul lucreaza,din inzapeziri,se incaseaza,din decese,se avanseaza,un nou inceput,novoera goliatoree,numai lepre si fiere,pardon,lapte si miere pt nemuritorii incoronati/sfintiti,coliva si saci pt muritorii eroizati calcati,cutremurati,inzapeziti,congelati cu onor morganati,cintati,slaviti,legionarizati,regulamentar bjozaizati,iohannovicios pontati,decontati,votati,indemnizati toti pt 1 pct pcnlist de la un capat uslamist.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.