Marian Lupu vrea fotoliul de Preşedinte al Parlamentului şi îi iartă lui Voronin limbajul la adresa sa, pentru că aşa cer interesele ţării

Print Friendly, PDF & Email

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, nu mai vrea postul de președinte al țării în condițiile în care nici coaliția cu Partidul Comuniștilor, dar nici cea cu formațiunile de dreapta nu deține suficiente voturi pentru a vota astăzi un șef de stat. În această situație, Lupu a declarat că ar merge mai întâi la fotoliul de spicher. „Această sugestie ar fi una extraordinar de logică”, a menționat liderul PDM în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, specificând că oferta PLDM și PCRM privind funcția de președinte este o ofertă pe cât de avantajoasă, pe tot atât de păguboasă.

Cu toate acestea, președintele PDM, a precizat că, din ofertele care le are de pe dreapta și de pe stânga, va prevala oferta pentru parcursul viitorului Republicii Moldova și nu oferta pentru Partidul Democrat.

Marian Lupu a mai spus că acum Partidul Democrat este la etapa 50 la 50, specificând că este prematur să vorbim despre voturile care nu ajung pentru alegerea șefului statului și dacă acestea ar putea fi găsite mai ușor pe dreapta sau pe stânga.

Lupu a mai declarat că negocierile şi într-o direcţie şi în altă direcţie privind mecanismele concrete, vor asigura un parteneriat, un echilibru în structura actului de guvernare în Republica Moldova şi toate mecanismele de garanţii. ”Noi n-o să acceptăm nici un fel de presiuni în privința formării unei coaliții. Fiindcă eu îmi dau foarte bine seama de propria responsabilitate şi responsabilitatea partidului pentru ce sistem politic, democratic noi formăm în Republica Moldova”, a menționat președintele PDM.

Întrebat dacă îl iartă pe liderul comunist, Vladimir Voronin, pentru limbajul folosit în ultimul an la adresa sa, Marian Lupu a dat un răspuns afirmativ: ”Trebuie să ai puterea să-i ierţi, atunci când acest lucru îl cer interesele ţării”. Totodată, Lupu a menționat că ”comuniștii, cel puțin, au mers pe cale brutală, deschisă, însă asemenea tactici au fost aplicate și de parteneri, doar că mai finuţe, într-un stil mult mai machiavellist, mai voalat, mai camuflat”.

2 gânduri despre “Marian Lupu vrea fotoliul de Preşedinte al Parlamentului şi îi iartă lui Voronin limbajul la adresa sa, pentru că aşa cer interesele ţării

  1. Incep in curand si vizitele oficialilor europeni la Chisinau. Varf de lance ar trebui sa fie Buzek, presedintele Parlamentului European. Din pacate, se pare ca trimisii lui Putin se vor dovedi mai „convingatori”.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.